V Bohinju gori Hotel Jezero

Vsi gostje in zaposleni so na varnem. Zgornje nadstropje in ostrešje hotela še v plamenih.

Objavljeno
05. januar 2017 17.55
Požar hotel Jezero
Blaž Račič, Ma. F., STA
Blaž Račič, Ma. F., STA
Ribčev Laz - Na strehi hotela Jezero je danes popoldan zagorelo. Zakaj se je vnela streha ni znano. Kot je sporočil Bojan Kos, tiskovni predstavnik policijske uprave Kranj, »podatkov, da bi bil kdo poškodovan, ni«.

Na terenu so gasilske ekipe iz prostovoljnih gasilskih društev Bohinja in iz okoliških občin, jeseniški poklicni gasilci z gasilsko lestvijo, je povedal župan Bohinja Franc Kramar in dodal, da piha močan veter in je zato velika nevarnost, da bi se ogenj še razširil. »Za bohinjski turizem je požar velik udarec«, je dejal župan.

Medtem ko sta zgornje nadstropje in ostrešje hotela še v plamenih, je direktorica hotela Polonca Noč zagotovila, da so vsi gostje in zaposleni na varnem. Gostom so našli prenočitev v bližnjih hotelih, nekateri pa so odšli. Kolikšna bo škoda, še ne ve, lahko pa preseže tudi milijon evrov ali dva, je dejala.

Kot je povedala Nočeva, je po informacijah, ki jih ima, očitno zagorelo na podstrešju. Požar naj bi prvi opazili gostje, ki so o tem obvestili recepcijo. Direktorica je ob tem pohvalila zaposlene za njihovo hitro reakcijo, ki je pripomogla k temu, da so vse goste spravili na varno.

V trenutku požara je bilo po besedah Nočeve v hotelu sicer prijavljenih okoli 25 gostov, predvsem iz Hrvaške, Slovenije, pa tudi Nemčije, Avstrije, Rusije. Je pa ravno danes potekala menjava gostov. Začasno recepcijo so sedaj vzpostavili v bližnjem manjšem hotelu, od koder so tudi pomagali poiskati nastanitev za goste.

Cesta od Ribčevega Laza naprej je zaprta. Območje intervencije je zaprto.