Partnerki hladnokrvno prerezal vrat

Kljub takojšnji zdravniški pomoči triintridesetletna Dominikanka ni preživela, njenega partnerja so pridržali.

Objavljeno
01. april 2016 15.07
Kronika
Špela Kuralt
Špela Kuralt

Celje – Avtobusno postajališče pri najbolj obiskanem nakupovalnem središču Citycenter v Celju je bilo danes prizorišče nove tragične smrti.

Celjske policiste so okoli pol dvanajste obvestili, da je tam kljub takojšnji zdravniški pomoči umrla 33-letna ženska. Usodna je bila vbodna rana v vrat. Policija je že prijela njenega 39-letnega partnerja.

Zagotovo je šlo za nasilno smrt, vendar policija še ne more govoriti o umoru, saj bi se ženska teoretično lahko zabodla sama. Domnevno pa naj bi 39-letnik svoji partnerki prerezal vrat.

Kaj se je na postaji dogajalo, ostaja še skrivnost, saj večina na par sploh ni bila pozorna in tudi nobenega krika naj ne bi slišali. Ko je ženska že ležala v krvi, naj bi ji mimoidoči poskušali pomagati. Nekdo je nato pohitel do varnostnika v nakupovalnem središču in mu dejal, naj pomaga, češ da je nekdo ženski prerezal vrat.

Zdravniška pomoč je bila kmalu na kraju dogodka, vendar ženski, domnevno naj bi šlo za Dominikanko, niso mogli več pomagati.

Par trenutno ni bil prijavljen v Celju, vsaj moški, ki naj bi bil sicer Celjan, naj bi prebival v Slovenski Bistrici. To morda lahko pojasni, zakaj se je, medtem ko se je partnerka borila za življenje, tja tudi odpeljal.

Na območju Slovenske Bistrice je sam poklical na 113, ko so policisti prišli ponj, je bil zraven tudi majhen otrok. Moškega so pridržali. Celjski kriminalisti so s preiskovalnim sodnikom in državno tožilko danes opravili ogled. Če bodo ugotovili, da je šlo za kaznivo dejanje, bodo podrobnosti predstavili v ponedeljek na novinarski konferenci.