V Kopru ukradla za 3819 evrov blaga

Ženska iz Škofljice je s pomočjo 28-letnika iz Ljubljane v treh koprskih trgovinah ukradla za 3819 evrov blaga.

Objavljeno
19. avgust 2014 13.12
hočevar pirc
Mi.K., kronika
Mi.K., kronika

Koper - Obalni policisti so pred enim tednom v eni izmed koprskih trgovin obravnavali 26-letnico iz Škofljice, ki je bila vpletena v tatvino, so danes sporočili iz koprske policijske uprave. V postopku so policisti ugotovili, da je imela pri tem 28-letnega pomočnika iz Ljubljane. Kmalu za tem so policisti v Kopru ustavili avtomobil, ki ga je vozil 28-letni Ljubljančan. V njem je imel večje število artiklov, predvsem oblačil, večina teh pa so bila opremljena celo še z magnetnimi varovali. Policisti so vozilo zasegli in oba pridržali.

»Na podlagi odredbe sodišča so opravili preiskavo vozila in zasegli skupno 83 artiklov, za katere so v nadaljevanju ugotovili, da so bili vsi ukradeni 12. avgusta 2014 še iz treh trgovin v Kopru, skupno pa sta jih oškodovala za 3819 evrov, « so sporočili iz koprske policijske uprave. Policisti so spisail štiri kazenske ovadbe in ju minuli četrtek privedli pred preiskovalnega sodnika v Kopru, ki je zoper 28-letnika odredil pripor.

Za 28-letnega Ljubljančana so policisti sicer med drugim tudi ugotovili, da je vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so zoper njega podali še obdolžilni predlog.