Z otrokom v naročju padla v jašek

Policisti ugotavljajo morebitno odgovornost upravljavca jaška. 

Objavljeno
09. oktober 2015 13.10
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Kranj − Pred vhodom v stanovanjski blok na Planini v Kranju se je včeraj pod nogami ženske, ki je imela v naročju triletnega otroka, vdrl pokrov jaška. Pri skoraj trimetrskem padcu se nista huje poškodovala, iz jaška pa so ju potegnili svojci.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so z ogledom kraja dogodka ugotovili, da se je pokrov varnostnega jaška za odvodnjavanje viška sanitarne vode obrnil oziroma odprl, ko je 25-letna ženska z otrokom v naročju stopila nanj. Ženska in otrok sta zato padla v 2,8 metra globok jašek.

Po poročilu regijskega centra za obveščanje se je jašek udrl pred vhodom v stanovanjski blok na ulici Lojzeta Hrovata v Kranju. Do prihoda kranjskih poklicnih gasilcev pa so mater in otroka iz jaška že rešili.

Gasilci so pomagali reševalcem Zdravstvenega doma Kranj, ki so žensko in otroka odpeljali v kranjsko ambulanto nujne medicinske pomoči. Po pregledu so oba napotili še na opazovanje v ljubljanski klinični center, od koder so ju odpustili v večernih urah. Kot so ugotovili, hujših poškodb pri padcu nista dobila.

Policisti z zbiranjem obvestil ugotavljajo, zakaj je pokrov jaška popustil, in s tem tudi morebitno odgovornost upravljavca jaška. O zbranih ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.