V Ljubljani dve drzni roparski tatvini poštarjev

Poštar je nepridiprava ujel in si torbo vnovič prilastil, medtem pa sta bila tatova na motorju za poštarja prehitra.

Objavljeno
30. april 2013 14.03
rsi*MNENJA/SOBOTNA
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Ljubljana - V Ljubljani sta se danes dopoldan zgodili dve roparski tatvini poštarjev, ki s težkimi torbami nosijo pokojnine, kar je očitno mamljivo za ljudi iz socialnega dna.

Prva tatvina se je zgodila na Podutiški cesti, ko je do 36-letnega oškodovanca, ki je v nabiralnike odlagal pošto, pristopil neznanec in od njega z grožnjami zahteval, da mu izroči gotovino. Ker grožnja očitno ni zalegla, mu je nepridiprav iztrgal torbo in pobegnil. To pa je poštarja tako ujezilo, da jo je ucvrl za njim, ga dohitel, mu verjetno še kakšno upravičeno primazal okrog ušes in si torbo, poštarjevo osnovno delovno sredstvo, le nekako priboril.

Presenečeni neznanec je po tem dogodku pobegnil med stanovanjskimi bloki neznano kam. Iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da iščejo mlajšega moškega, suhe postave, visokega okoli 175 centimetrov in svetlih las.

Druga roparska tatvina pa se je zgodila na Tugomerjevi ulici v Ljubljani. Po doslej zbranih podatkih ljubljanskih policistov sta do 52-letnega uslužbenca pošte pripeljala neznanca oblečena v črno na motorju in mu z grožnjami, ki sta jih podkrepila s pištolo, ukradla torbo z nekaj sto evrov gotovine. Po dejanju sta se odpeljala proti centru mesta. V obeh primerih ni bil nihče poškodovan. Policisti zdaj mrzlično iščejo vse tri nepridiprave.

O domnevnem ropu poštarja so danes poročali tudi v Žabnici pri Kranju.