Preiskava smrti 81-letnega kolesarja v Ljubljani še poteka

Za kolesarjem, ki je padel po vozišču, je pripeljal 35-letni voznik osebnega avtomobila, ki je kolesarja povozil.

Objavljeno
02. avgust 2017 09.10
Š. J., STA
Š. J., STA
Ljubljana/Kranj - V zvezi s prometno nesrečo v Ljubljani, v kateri je v torek zvečer umrl 81-letni kolesar, policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi v smeri suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Ljubljana.

V torek zvečer okrog 21. ure se je na Pesarski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 81-letni kolesar. Kolesar je med vožnjo po ulici padel po vozišču, za njim pa je nato pripeljal 35-letni voznik osebnega avtomobila in 81-letnika povozil. Kolesarja so prepeljali v bolnišnico, kjer je zaradi poškodb umrl, so sporočili s PU Ljubljana.

Več kolesarskih nesreč na Gorenjskem

Več nesreč z udeležbo kolesarjev so v torek obravnavali tudi na območju PU Kranj. V nesreči, v katero je bila udeležena večja skupina kolesarjev, ki so vozili z Jezerskega proti Preddvoru, se je ena kolesarka zelo hudo poškodovala. Kot so pojasnili na kranjski policijski upravi, je en od kolesarjev iz skupine izgubil ravnotežje in padel, zaradi neprimerne varnostne razdalje sta nato padla še dva. Vsi trije so poškodovani, eno kolesarko so z resnimi poškodbami s helikopterjem prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Gorenjski policisti so sicer obravnavali še nekaj nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji. Na škofjeloškem območju se je kolesarki med vožnjo kolesa snela veriga in je zato izgubila ravnotežje ter padla, na območju Gorenje vasi je kolesarka s kolesom padla zaradi učinka bolezenskega stanja. Policisti so obravnavali tudi hujšo nesrečo, v kateri je kolesarka pri zaviranju padla preko krmila.

Tako policisti kolesarje znova pozivajo k varni udeležbi v prometu. »Kolesarji naj bodo zaradi svoje ranljivosti in velikega tveganja za poškodbe v primeru nesreče zelo previdni. Nesreč, v katerih so bili udeleženi kolesarji, je bilo v zadnjem času namreč veliko,« so zapisali na PU Kranj.