V nesreči hudo poškodovana 72-letna peška

Voznik trčil v 72-letno peško, ki je pravilno hodila ob cesti.

Objavljeno
17. november 2014 14.07
Posodobljeno
18. november 2014 11.00
dolinske/tepanje
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Liboje - Na lokalni cesti med Petrovčam in Libojam je včeraj popoldan prišlo do prometne nesreče, v kateri se je hudo poškodovala 72-letna peška. Za je pravilno hodila ob levem robu cestišča, ko je vanjo trčil avtomobil, ki ga je vozil 43-letni moški. »Peška ni uporabljala odsevnih teles. Ko je opazil peško, se je skušal voznik umakniti v levo, vendar je kljub vsemu z desnim zunanjim vzvratnim ogledalom trčil v desno roko peške, ki je izgubila ravnotežje, padla po tleh in se huje poškodovala,« so sporočili iz celjske policijske uprave.

O prometi nesreči, v katero je bil udeležen pešec, poroča tudi ljubljanska policijska uprava. Včeraj pozno zvečer je voznik na Šmartinski cesti na prehodu trčil v pešca, ki je pravilno prečkal vozišče. Pešec se je lažje poškodoval, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center.

Voznik je pešca danes zjutraj spregledal tudi na Primorskem. V krožnem križišču v Bertokih je 37 letni voznik avtomobila trčil v 17-letnega pešca, ki je vozišče prečkal na označenem prehodu za pešce. »Pešec je bil telesno poškodovan, v bolnišnico ga je pripeljal povzročitelj. Teža telesnih poškodb še ni znana,« so sporočili iz koprske policijske uprave.

Kot smo poročali, je po navedbah javne agencije za varnost prometa med smrtnimi žrtvami prometnih nesreč povprečno 15 odstotkov pešcev Večina žrtev je starejših od 54 let. Več kot polovica prometnih nesreč s smrtnim izidom, tudi tistih, kjer so žrtve pešci, se zgodi v naseljih.