V Pogancih Rom z nožem poškodoval sonarodnjaka

Po pijančevanju so se fantje sprli domnevno zaradi bivalnega zabojnika. Ranjenca so policisti odpeljali v bolnico.

Objavljeno
05. marec 2017 20.47
san-policija
Bojan Rajšek
Bojan Rajšek
Novo mesto -- Prava mala drama se je dogajala v novomeškem romskem naselju Poganci, ko je 22-letni V. B. po prepiru z nožem napadel dve leti starejšega sonarodnjaka E. K. in ga lažje poškodoval. Ranjenega Roma so policisti odpeljali v novomeško bolnišnico.

Kakor so za spletno Delo povedali na novomeški policijski upravi, so bili o dogodku obveščeni v petek okoli 21.30 ure, ko se je v okolici Novega mesta takrat pretepalo več oseb. Ko pa so možje v modrem prispeli na kraj dogodka, so bile razmere že »povsem mirne«. Po prvih ugotovitvah naj bi prišlo do spora med tremi osebami, ki naj bi bili pod vplivom alkohola, saj so menda že dalj časa skupaj popivali.

Osumljeni 22-letnik naj bi med pretepom z nožem lažje poškodoval 24-letnega moškega. Policisti so poškodovanca odpeljali v novomeško bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje površinske poškodbe in ga odpustili v domačo oskrbo. Po podaji predloga za pregon, bodo policisti zoper 22-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, so še sporočili z novomeške policijske uprave.

Občinski funkcionar pomagal nečaku

Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih naj bi do spora prišlo, ker je tamkajšnji romski svetnik Duško Smajek svojemu 24-letnemu nečaku priskrbel bivalni zabojnik, ki ga je kupila novomeška občina. Nekateri krajani v Krajevni skupnosti Gotna vas se s takim načinom dela občinskega funkcionarja ne strinjajo in zahtevajo, da se njegov nečak nemudoma preseli v romsko naselje Žabjek, od koder je pravzaprav tudi prišel in kjer je dalj časa tudi živel.

Svet KS Gotna vas je Smajeku, s katerim menda sicer odlično sodeluje, naložila, da občinski funkcionar Smajek svojega nečaka v roku 30 dni preseli nazaj v Žabjak. Na vprašanje novinarja, ali bo to storil, je Smajek odgovoril, da ne, saj je E. K. rojen v Pogancih in se v Žabjaku, kjer je njegov nečak do decembra lani živel, ni dobro počutil. Poleg tega ima v romskem naselju Poganci tudi dekle.