V prirejenem prostoru gojil travo

Policisti so pri 35-letnem moškem odkrili 72 sadik konoplje in pol kilograma posušene omamne zeli.

Objavljeno
16. december 2014 10.11
Ju. P., kronika
Ju. P., kronika
Murska Sobota − Te dni so se prekmurski policisti z odredbo preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Murski Soboti v roki oglasili na dveh naslovih na območju UE Murska Sobota. Kot je pojasnila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostjo Policijske uprave Murska Sobota, so zasegli 72 sadik konoplje velikosti od 40 do 60 centimetrov in pol kilograma že posušenih rastlinskih delcev te rastline.

»S hišno preiskavo se je potrdil sum policije, da osumljeni goji prepovedano drogo v najeti, sicer prazni stanovanjski hiši v dveh posebej prirejenih prostorih za hidroponično gojenje konoplje. Poleg tega, da so policisti zasegli sadike konoplje, so osumljenemu zasegli še dva specialna šotora, namenjena gojenju konoplje, termometre, merilce vlage, časovna stikala za vtičnice, ventilatorje, filtre in različna umetna gnojila,« je še pojasnila.

Po končani policijski preiskavi bodo osumljenega 35-letnika kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu kazenskega zakonika.