V prometni nesreči pri Bledu umrl kolesar

Kolesarja je okrog 15.25 povozil kombi. Umrl je na kraju nesreče, policisti pa ogled še opravljajo.

Objavljeno
18. junij 2012 19.11
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Kranj - Na regionalni cesti med Bledom in Bohinjem pri Mačkovcu se je danes okrog 15.25 zgodila prometa nesreča, v kateri je umrl kolesar. Njegova identiteta še ni potrjena, policisti pa morebitne očividce nesreče pozivajo, da jim informacije posredujejo na telefonski številko 113 ali 080 1200.

Po informacijah regijskega centra Uprave RS za zaščito in reševanje je pri odcepu strelišča za Mačkovec kombi povozil kolesarja in zapeljal s ceste. Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, je kolesar umrl na kraju nesreče.

Konec maja so se sicer blejski in bohinjski turistični delavci s projektom Kolesarski dan Bled - Bohinj zavzeli za čimprejšnjo ureditev kolesarske steze med obema turističnima krajema. Protest nameravajo ponavljati iz leta v leto do odprtja kolesarske steze, ki bo Bled povezala z Bohinjem.

Je pa minuli mesec blejska občina ob pomoči Slovenske vojske sanirala odsek ceste proti zbirnemu centru, centralni čistilni napravi in strelišču Mačkovec, ki je bil poškodovan zaradi plazenja tal.