V razdejani hiši našli mrtvega moškega

Olianki Vatovec danes ni prišel v službo, zato se je sodelavka odpeljala na njegov dom.

Objavljeno
11. marec 2013 11.04
Posodobljeno
11. marec 2013 11.04
Iztok Umer, Koper
Iztok Umer, Koper

Čežarji – Ves današnji dan je v Čežarjih v stanovanjski hiši na naslovu Cesta I. Istrske brigade 99 in okoli nje potekala kriminalistična preiskava, potem ko so v hiši našli moško truplo.

Ali je bil 57-letni domačin Olianki Vatovec, ki je živel sam, ponoči ali zjutraj žrtev umora, do tega trenutka na Policijski upravi Koper še niso mogli potrditi.

Prve ugotovitve kljub vsemu kažejo, da je moški umrl nasilne smrti. Preiskovalna sodnica koprskega okrožnega sodišča je odredila sodno obdukcijo.

Koprska policijska uprava je danes okoli 8.20 prejela obvestilo, da Vatovca, ki je bil poslovodja Mercatorjeve trgovine v Svetem Antonu, ni bilo v službo. Zato se je trgovka odpeljala na njegov dom v Čežarje. Zagledala je priprta vhodna vrata v stanovanje. Ko jih je odprla, je na hodniku opazila, da je bilo vse razmetano. Ustrašila se je in stekla do soseda Dejana Kljuna, lastnika pekarne, ki trgovino v Svetem Antonu preskrbuje s kruhom. Skupaj sta odšla do Vatovčevega stanovanja.

Pri vhodu v klet zagledal rdečo tekočino

Kljun je pri vhodu v klet zagledal rdečo tekočino, ko je odprl vhodna vrata stanovanja, je tudi on zagledal razmetano notranjost. »S trgovko nisva vstopala v notranjost, temveč sem takoj poklical številko 113. Ne vem niti, ali je bila rdeča tekočina kri ali paradižnikova mezga, saj je ob rdeči luži ležala pločevinka s paradižnikovo mezgo. Ničesar se nisva dotikala, počakala sva policiste in kriminaliste, kriminalistični tehniki pa so mi vzeli odtise obuval. Po zaslišanju so me izpustili, saj sem imel druge obveznosti, rekel pa sem, da bom na voljo, če me bodo potrebovali. Z vhodnih vrat v notranjosti stanovanja ni bilo videti trupla,« nam je zaupal Dejan Kljun.

Ivan Marjon, dolgoletni predsednik in zdaj član sveta Krajevne skupnosti Pobegi-Čežarji, je povedal, da ni opazil nič nenavadnega, ko se je zjutraj peljal mimo Vatovčeve hiše proti Kopru.

Ob njegovi vrnitvi iz Kopra pa so ob cesti že začele ustavljati policijske patrulje. Dejal je le, da je slišal, da so v stanovanju našli truplo. »Če gre za Vatovca, lahko rečem, da ga poznam kot mirnega in marljivega možakarja. Po smrti staršev je živel sam. Bil je poslovodja trgovine v Svetem Antonu, skrbel je tudi za zemljo, ki jo je podedoval z bratom dvojčkom in dvema sestrama, ki pa ne živijo v Čežarjih. Z njim nikoli ni bilo nobenega problema, družil se je z zaključeno družbo prijateljev,« je dodal Marjon.

Policisti in kriminalisti so skozi Čežarje spuščali le motoriziran promet in kolesarje. Zaradi zavarovanja sledi okoli Vatovčeve hiše niso na obeh straneh ceste in pločnikih spuščali niti pešcev. Kriminalistično preiskavo so določili zelo široko, več deset policistov je prečesalo širšo okolico in premetalo tudi vse smetnjake v vasi.

Preiskali vse umore

Na območju Obale in Krasa, ki spada pod Policijsko upravo Koper, so v zadnjih devetih letih obravnavali pet odmevnih umorov. Vse so kriminalisti uspešno preiskali.