V Sevnici na delu zastrupljevalec psov

Veterinar v Sevnici v zadnjih dneh oskrbel štiri pse, pri katerih sumijo, da so bili zastrupljeni.

Objavljeno
13. maj 2015 14.06
Posodobljeno
13. maj 2015 14.06
dja*NESRECA
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Sevnica − Sevniški policisti opozarjajo lastnike psov o zastrupitvah štirinožnih ljubljenčkov na njihovem območju. Policisti so bili tako obveščeni o zastrupitvi psa, ki je na sprehajalni poti ob reki Savi domnevno zaužil neznano snov. »Ob preverjanju okoliščin so govorili tudi z veterinarjem, ki je policistom povedal, da so v zadnjih dneh oskrbeli še tri pse, pri katerih sumijo, da je šlo za zastrupitev,« so sporočili iz novomeške policijske uprave. Policisti nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje okoliščin.

Lastnike psov pri tem pozivajo, naj v primeru suma zastrupitve psa takoj poiščejo veterinarsko pomoč in o tem obvestijo tudi policiste. »Lastniki naj imajo pse med sprehodom ves čas na povodcu in pod nadzorom. Pozorni naj bodo, da žival ne bo zaužila strupene ali škodljive snovi,« svetujejo na policiji.

Dolenjski policisti so sicer do vključno 30. aprila obravnavali 32 kršitev s področja zakona o zaščiti živali. Največkrat je šlo za primere, ko lastniki živali niso zagotovili varstva psa v skladu s predpisi. V več primerih pa so se po njihovih navedbah zgodile prometne nesreče in povoženje psov, obravnavali pa smo tudi napade in ugrize, ki so jih povzročili nezavarovani psi.

Lastniki psov z ustreznim nadzorom in odgovornim ravnanjem lahko sami največ pripomorejo k varnostni in zaščiti hišnega ljubljenčka, poudarjajo na novomeški policijski upravi.