V središču Maribora oborožen rop banke

Oborožena neznana storilca sta iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam.

Objavljeno
27. oktober 2017 14.27
ROP BANČNE POSLOVALNICE NKBM
Š. J., STA, Ma. F.
Š. J., STA, Ma. F.

Maribor − V bančni poslovalnici na Turnerjevi ulici v Mariboru se je danes okoli 9.30 zgodil rop. Po podatkih Policijske uprave (PU) Maribor sta bila storilca dva in oba oborožena s pištolo, a v dogodku ni bil nihče poškodovan. Storilca, stara med 20 in 30 let in vitke postave, sta s kraja dogodka pobegnila, policija pa ju išče tudi s helikopterjem.

Kot so sporočili mariborski policisti, sta oborožena neznana storilca iz banke odnesla večjo vsoto denarja, nato pa pobegnila neznano kam.

Eden od storilcev je po navedbah policije visok med 165 in 170 centimetri, temnejših las, oblečen je bil v jopico temne barve in trenirko. Drugi pa je visok več kot 170 centimetrov in je bil oblečen v trenirko temne barve. Oba storilca sta vitke postave.

Policiste so na kraj dogodka napotili takoj, ko so v bančni poslovalnici ob 9.38 sprožili alarm.

Ogled kraja in zbiranje informacij še potekata. »Iz helikopterja nam nudijo pomoč s pregledom terena. Na vseh vpadnicah v Maribor so postavljene blokade,« je na kraju dogodka novinarjem povedal predstavnik za odnose z javnostjo PU Maribor Miran Šadl.

Policija vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju ali storilcih, prosi, da to sporočijo policiji na telefonsko številko 113 ali 080 1200.

Omenjeno poslovalnico NKBM so oropali že konec marca. Takrat je danes še vedno neznani storilec prav tako dopoldne na delovni dan s pištolo zahteval od zaposlenih denar. S kraja dogodka je zbežal peš in po neuradnih navedbah s seboj odnesel okoli 7000 evrov.