V verižnem trčenju na štajerski avtocesti štirje ranjeni

Huje sta bila ranjena voznika tovornega vozila in avtobusa, lažje pa oba voznika osebnih vozil.

Objavljeno
10. junij 2014 13.09
Vili Einspieler, Celje
Vili Einspieler, Celje

Celje − Sinočnja huda prometna nezgoda na štajerski avtocesti, ki se je zgodila nekaj minut pred 19. uro, je za več ur ohromila ves promet.

Prometno nesrečo je povzročil voznik romunskega tovornega vozila, ki je za izvozom Vransko, v smeri proti Celju, trčil v zadnji del avtobusa, ki je stal v koloni na delu avtoceste, kjer potekajo dela.

To je povzročilo verižno trčenje, v katerem je bilo skupaj udeleženih sedem vozil. Šlo je za tovorno vozilo, štiri hrvaške avtobuse brez potnikov, ki so se vračali domov, ter dve osebni vozili.

V prometni nesreči so bili poškodovani štirje udeleženci. Huje sta bila ranjena voznika tovornega vozila in avtobusa, lažje pa oba voznika osebnih vozil.

Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila avtocesta v smeri proti Celju dve uri in pol popolnoma zaprta, promet pa je potekal po urejenih obvozih.

Po odstavnem pasu je promet stekel okoli pol desetih, šele okoli pol treh zjutraj pa je promet spet potekal tekoče. Po prvi nestrokovni oceni bo škoda, ki je nastala v prometni nesreči, presegla milijon evrov.