V Vital Glammyju poslovali po domače

Lastnica in njena hči za zasebne namene porabili 37.000 evrov.

Objavljeno
06. maj 2014 22.30
Jeseniška policijska postaja na Karavankah
Jože Pojbič, Murska Sobota
Jože Pojbič, Murska Sobota
Murska Sobota – Potem ko na predobravnavnem naroku nista priznali krivde, se je na soboškem sodišču začelo sojenje nekdanji lastnici in direktorici družbe Vital Glammy Pepici Glamuzina in njeni hčerki Nini. Obtožnica ju bremeni poneverbe in ponarejanja poslovnih listin pri poslovanju doma starejših v Kuzmi.

Po obtožnici sta mati in hči v času gradnje in začetka delovanja doma v Kuzmi, ki je bil največji in na koncu poguben projekt družbe Vital Glammy, z dvigovanjem denarja družbe in s porabo za osebne potrebe družbo oškodovali za najmanj 37.000 evrov. Višji državni tožilec pa je včeraj na obravnavi obtožnico dopolnil še s tem, da sta obtoženki s svojim ravnanjem domnevno ogrozili obstoj podjetja, ki je moralo na koncu iti v prisilno poravnavo.

Pepica in Nina Glamuzina sta včeraj priznali, da sta imeli vsaka svojo poslovno bančno kartico in da sta z njo dvigovali denar podjetja ali plačevali nakupe, vendar je še posebno Pepica zatrjevala, da tega ni nikoli zlorabljala za osebno korist. Tudi če je kdaj kupila kakšna oblačila zase, je to bilo v interesu podjetja pa tudi pet krofov, kupljenih na Trojanah, je odpeljala petim stanovalcem doma v Kuzmo.

Priča Iztok Čegovik, sedanji direktor Doma Kuzma in tudi njegov novi lastnik, pa je povedal, da so v Vital Glammyju poslovali precej po domače in da je bila dokumentacija zelo neurejena. Jožica Baša, ki je bila v času Glamuzinove nekaj mesecev računovodkinja, pa je pričala, da dvigi in plačila s poslovnima karticama pogosto niso bili pokriti z računi, ki bi dokazovali, da je bil denar porabljen za poslovne namene, in da so takšne, nedokumentirane izdatke knjižili na konto dolga direktorice, ki je ob koncu leta tudi te zneske podpisala in potrdila.

Sojenje se bo nadaljevalo 4. junija.