Gašpar Gašpar Mišič je vozil vinjen

»Živemu človeku se vse zgodi,« pravi predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič.

Objavljeno
07. januar 2014 10.43
Posodobljeno
07. januar 2014 10.43
Skupščina Luka Koper - Gašpar Gašpar Mišič 7.oktobra 2013
S. M., Delo.si, B.Š., Koper
S. M., Delo.si, B.Š., Koper

Koper – Koprski policisti so imeli ponoči kar nekaj dela z Gašparjem Gašparjem Mišičem, poroča Radio Koper.

Policisti so ob 3.37 v Luciji ustavljali osebno vozilo, a voznik ni upošteval zvočnih in svetlobnih znakov, so za Delo potrdili na policiji. Ko se je voznik le ustavil, so v postopku ugotovili, da gre za 47-letnega domačina.

Odrejeni test alkoholiziranosti je pokazal 0.59 mg/l, kar je 1,25 promila alkohola v krvi.

Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog. Zaradi kršenja javnega reda in miru in ker ni upošteval ukazov policistov in cestnoprometnih predpisov, sledi še obdolžilni predlog.

Kako se je Mišič odzval na vožnjo v alkoholiziranem stanju?

»Razumem radovednost medijev ob neljubem dogodku, ki ga iskreno obžalujem, še posebej, ker se mi je tovrstni pripetljaj zgodil prvič. Z vso odgovornostjo lahko zatrdim, da nikakor ne bi sedel za volan, če ne bi bil prepričan v svoje vozniške sposobnosti. Ne želim polemizirati glede izida testa vinjenosti, vendar rezultatu pripisujem tudi dejstvo, da zaradi bolezni že več dni jemljem močna zdravila,« je po številnih novinarskih vprašanjih dejal Mišič.

»Zaradi službenih obveznosti sem veliko na poti, udeleževati se moram dogodkov tudi izven kraja bivanja, zato sem toliko bolj izpostavljen nevarnostim na cesti. Prav zaradi tega smo prejšnji teden v družbi zaključili z razpisom izbora profesionalnega voznika in skrbnika voznega parka, kar je v poslovnem svetu povsem običajna praksa. Za konec bi dodal, da se živemu in aktivnemu človeku lahko marsikaj zgodi, na žalost tudi manj prijetni dogodki, kakršen je bil včerajšnji.«