Vložena obtožnica za uboj Zorice Škrbić

Tožilstvo trojico v obtožnici bremeni kazivega dejanja ugrabitve, mučenja in uboja.

Objavljeno
22. maj 2015 12.28
mfe-ugrabitev
I. R., kronika
I. R., kronika

Ljubljana − Specializirano državno tožilstvo je včeraj po poročanju spletnega portala Siol.net vložilo obtožnico za umor 32-letne Zorice Škrbić junija lani.

Kot je znano, so Škrbićevo, dolgoletno partnerico Dejana Vidmarja, obsojenega za rop sefov banke SKB leta 2005, 26. junija lani neznanci sredi belega dne v središču Ljubljane najprej ugrabili, nato pa jo po dolgem mučenju odvrgli v bližini Podpeči, kjer je umrla za posledicami poškodb. V začetku lanskega decembra so domnevne storilce tega krutega zločina prijeli.

Od sedmih oseb, ki naj bi bile vpletene v zločin, je preiskovalna sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča za trojico odredila pripor zaradi suma treh kaznivih dejanj. Željka Petrovića, Blagoja Sazdova in Milana Trivkovića − pripor je bil odrejen zaradi suma begosumnosti − obtožnica menda bremeni ugrabitve, mučenja in uboja, še poroča omenjeni spletni portal. Sodna preiskava je stekla tudi za Senada Livadiča, ki je osumljen pomoči pri kaznivem dejanju.

Ugrabitelji so osumljeni, da so žrtev z alfo romeom odpeljali na vnaprej pripravljen kraj v gozdu v bližini Ljubljane, kjer so jo dolge ure fizično in psihično mučili. Od nje so menda poskušali dobiti informacijo, kje je denar, ukraden iz sefov banke SKB. Okoli 4. ure zjutraj so jo iz vozečega se avtomobila odvrgli.

Pisali smo že, da je tožilstvo za 12 prič, ki so se bale maščevanja osumljenih, predlagalo zaslišanje v preiskavi pod krinko in sodišče je predlogu ugodilo.