Z ubojem hotel prekiniti 
ljubezensko razmerje?

Za smrt 77-letne Ljubljančanke je menda kriv njen ljubimec.

Objavljeno
28. maj 2012 21.39
Mitja Felc, kronika
Mitja Felc, kronika

Ljubljana – Tri tedne so kriminalisti in policisti intenzivno preiskovali sumljivo smrt 77-letne Sare Tadić na Škerjančevi 6 v Štepanjskem naselju v Ljubljani. Trud se jim je poplačal, saj so pred nekaj dnevi domnevnemu morilcu nadeli lisice.

Ko so 30. aprila zjutraj policiste obvestili, da so v pritličnem stanovanju na Škerjančevi 6 našli mrtvo žensko, je že prva patrulja na kraju spoznala, da imajo opraviti s kaznivim dejanjem. Kraj so zavarovali, na pomoč pa poklicali še kriminaliste in forenzike. Ti so stanovanje in okolico podrobno pregledovali več dni, saj niso vedeli, kdo bi lahko imel krvave roke. Policija je bila po odkritju trupla skopa z informacijami, potrdili so le, da oškodovanka ni umrla naravne smrti. Okoliški prebivalci, ki jih je smrt sosede močno pretresla in presenetila, zdaj lahko spet mirno spijo. Dobre tri tedne po smrti 77-letne Sare Tadić so namreč prijeli osumljenca, po naših podatkih gre za 54-letnega Branka Katića iz okolice Ljubljane. Maja Ciperle Adlešič, predstavnica ljubljanske policijske uprave, nam je potrdila, da so osumljenca zaslišali in ga s kazensko ovadbo zaradi uboja v petek odpeljali pred preiskovalnega sodnika ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Po zdaj znanih podatkih je 27. aprila zvečer osumljenec prišel v stanovanje Tadićeve, kjer se je vnel prepir. Večkrat jo je udaril, poškodbe pa so bile tako hude, da je na kraju umrla. Ker preiskava še poteka, uradno več ni znanega. Menda je zločin že priznal.

Po naših podatkih je osumljenec Tadićevo pokončal z več udarci z neznanim predmetom, ki ga še niso našli. Kaj ga je gnalo, da je dvignil roko nad nemočno žensko, bo javnosti verjetno znano šele v začetku sojenja. Pokojna in domnevni storilec sta bila sicer znanca, pravzaprav ljubimca, a se je romanca že pred časom končala. Govori se, da je Tadićeva želela razmerje nadaljevati, Katić pa se s tem ni strinjal. In to, kot kaže, tako zelo močno, da jo je sklenil pokončati. Zaradi uboja mu grozi od pet do petnajst let zapora.

Na območju Policijske uprave Ljubljana so od leta 2007 obravnavali 77 umorov in ubojev. A policistom in kriminalistom uspešnosti pri preiskovanju najhujših kaznivih dejanj ne gre oporekati, saj so od konca septembra 2007, ko je pred domačim pragom v Rožni dolini obležal 23-letni Gregor Trajkov, preiskali vse tovrstne zločine.