Za dve škatlici obližev plačala sto evrov

Občanka je šele pozneje opazila, da je dejanska cena za škatlico »temperaturno občutljivih« obližev en evro.

Objavljeno
24. april 2014 10.44
Posodobljeno
24. april 2014 10.44
LJUBLJANA SLOVENIJA 22.12.2011 PLACEVANJE NA ROKO FOTO JOZE SUHADOLNIK
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Novo mesto − Včeraj dopoldne je na vrata starejše občanke na območju Trebnjega potrkala neznanka in ji ponujala »temperaturno občutljive« obliže. Gospa ji je za dve škatlici obližev izročila sto evrov, pozneje pa ugotovila, da je na zavoju prikrita dejanska cena, ki znaša en evro.

Policisti pri tem svetujejo previdnost pri nakupih izdelkov sumljivega porekla, kvalitete ali cene. V stanovanje ali hišo naj ne vabijo oseb, ki jih ne poznajo in niso prepričani o namenu njihovega obiska. Prodajalci, ki ponujajo izdelke po domovih, morajo imeti registrirano dejavnost, zato naj občani od njih zahtevajo, da se jim predstavijo.

Če v stanovanje ali hišo vstopi več oseb, naj bodo pozorni, kod se osebe gibljejo, saj se pogosto zgodi, da eden od njih zamoti oškodovanca, drugi pa pregledajo prostore in odtujijo vrednejše predmete, največkrat denar ali nakit.

V primeru, da prodajalci postanejo vsiljivi ali nasilni, ali na zahtevo stanovalcev ne zapustijo njihovih domov, je treba o tem takoj obvestiti policiste na številko 113, še svetujejo na PU Novo mesto.