Zakaj je zagorelo v Vranjem vrhu, še ni znano

Nove informacije o požaru, kjer je po neuradnih informacijah umrla nekdanja direktorica Palome, bodo znane predvidoma v četrtek.

Objavljeno
14. maj 2014 14.40
POŽAR NA VRANJEM VRHU
M. Č., Delo.si, STA
M. Č., Delo.si, STA

Šentilj − Mariborski kriminalisti nadaljujejo ogled in druga preiskovalna opravila na prizorišču torkovega požara stanovanjske hiše v Vranjem vrhu, v katerem je po neuradnih informacijah umrla nekdanja direktorica Palome Matilda Strasser.

Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor, bodo nove informacije na voljo predvidoma v četrtek.

Stanovanjska hiša je zagorela okoli pol sedmih zjutraj, pri tem pa so posredovali gasilci prostovoljnih društev iz Šentilja, Ceršaka, Velke, Jarenine in Jakobskega Dola. Ogenj je v celoti uničil objekt, v njem pa so našli mrtvo žensko.

Kot so še pojasnili na Upravi za zaščito in reševanje, je bilo poleg hiše tudi gospodarsko poslopje, ki ga je prav tako zajel ogenj. V plamenih so zgorele številne živali, med drugim krava, kokoši in nekaj psov, gasilcem jih je uspelo rešiti le nekaj.

V akciji pa niso sodelovali najbližji gasilci prostovoljnega društva Paloma Sladki Vrh, s katerim je občina Šentilj pred časom morala prekiniti pogodbo o opravljanju lokalne gasilske službe, ker je bilo društvo izključeno iz Gasilske zveze Slovenije.

Šentiljski župan Edvard Čagran je za Večer dejal, da bi njihovi gasilci na kraj morda res lahko prišli nekaj minut prej, a po njegovem z gotovostjo ne more nihče trditi, da bi to rešilo življenje ženske, ki je umrla v požaru.

Sicer pa je v ponedeljek okoli 17. ure požar na lesenem vikendu izbruhnil tudi v Žetalah. Objekt je v požaru popolnoma zgorel, materialna škoda pa znaša okoli 40.000 evrov. Policisti so ugotovili, da je zagorelo v kaminu, v katerem je lastnik čez dan kuril in je okoli 14. ure, preden je zapustil objekt, v njem še naložil drva. Policisti bodo na pristojno tožilstvo podali poročilo o požaru.