Zanika, da bi prodajalcu BMW grozil s pištolo

Mamljiva testna vožnja: Kranjčanu, ki je že sedel zaradi kraje taksija, zdaj sodijo zaradi poskusa ropa.

Objavljeno
11. januar 2015 19.52
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj
Kranj – Na kranjskem okrožnem sodišču so pričeli soditi 26-letnemu Kranjčanu Črtu Meznariču, ker je na testni vožnji z novim BMW poskušal oropati prodajalca.

Tožilka Marija Marinka Jeraj je obtoženemu, ki je bil na sodišču ves čas vklenjen, očitala, da je 20. oktobra lani blizu trgovskega središča v Kranju v testnem vozilu podjetja Avto Aktiv, vrednem 29.900 evrov, s pištolo ustrahoval prodajalca in zahteval, da zapusti avto. Toda prisebni prodajalec Senaid Čatić je izvlekel ključ in tudi obvladal Meznariča ter dogodek prijavil policiji.

Obtoženi je v zagovoru razložil, da vse skupaj ni potekalo tako, kot je opisala tožilka, ker je to, kot je dejal, ovaditeljev vidik. Ker je v ugovoru navedel, da je »prodajalec zaznal nevarnost z mojimi kretnjami«, je tožilko zanimalo, kaj je s tem mislil. Mladenič ji je pojasnil, da je potegnil cigareto iz žepa in da dopušča, da je prodajalec to zaznal kot nevarnost, da bi izvlekel pištolo. Konflikt, ki se je zgodil, ni bil potreben in ta testna vožnja se je izkazala za nevarno. »V bistvu sva šla v smrt, šlo je za stopnjevanje stresa,« je izjavil Meznarič. Dejal je še, da se ne spomni, zakaj se je odločil za testno vožnjo, prav tako je okleval pri odgovoru, ali bi si kot brezposelen lahko privoščil nakup skoraj 30.000 evrov vrednega avta.

Zanikal je, da bi imel pri sebi pištolo, v nadaljevanju pa je razložil, da je »vse življenje stresno. In tudi takrat sem imel stresno obdobje, ko sem od sebe podil negativne energije.« Jemanje zdravil, ki mu jih je predpisal zdravnik, je deloma opustil, saj so mu v septembru ukinili zdravstvene pravice in na polikliniki ni mogel dobiti receptov. Zaradi težav s spancem pa je zdravila nadomestil z marihuano.

Na vprašanje zagovornice Ladi Voršič, kakšne načrte ima v prihodnosti, se je Meznarič nasmehnil in odvrnil, da trenutno pogreša internet in da je zdaj zaradi tega, ker je v priporu, omejena njegova vedoželjnost. »Želim nadaljevati, saj dostop do interneta bo,« je prepričan obtoženi. Meznarič je bil februarja 2014 predčasno izpuščen iz zapora, kjer je prestajal štiriletno kazen, ker je poškodoval taksista in mu tudi vzel avto.

V nadaljevanju je pričala tudi mati obtoženega, ki je sinu vseskozi stala ob strani, medtem ko oče ni pričal. Sodnica Marjeta Dvornik je zavrnila predlog obrambe, da bi bil Mezarič v prihodnje v hišnem priporu, za nadaljevanje glavne obravnave pa določila 6. februar, ko naj bi pričal oškodovanec.