Zaradi domnevno nezakonitih premestitev preiskujejo direktorja PU Celje

Med preiskovanimi naj bi se znašla tudi Janko Goršek in nekdanji direktor PU Celje Karol Turk.

Objavljeno
17. julij 2013 15.47
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Celje - Specializirano državno tožilstvo je za STA potrdilo, da njihov posebni oddelek na podlagi anonimne prijave zaradi domnevno nezakonitih premestitev zaposlenih in korupcije na PU Celje preiskuje direktorja uprave Jožeta Senico. Kako daleč je postopek preiskave, pa ne morejo povedati.

Komisija za preprečevanje korupcije pa je za STA navedla, da je prijavo zoper Senico sicer prejela, a jo je zavrgla, ker ni bilo pogojev za postopek ugotavljanja kršitev iz njene pristojnosti.

Po poročanju današnjega Večera zaradi suma nezakonitih premestitev zaposlenih in korupcije v PU Celje preiskujejo Senico in vodjo uprave za organizacijo in kadre na notranjem ministrstvu Roberta Kosa. Protikorupcijska komisija je sicer za STA navedla, da prijave zoper Kosa »glede na razpoložljive evidence« ni prejela.

Kot poroča omenjeni časnik, ki se sklicuje na neuradne podatke, naj bi se med preiskovanimi znašla tudi nekdanji generalni direktor policije Janko Goršek in nekdanji direktor celjske policijske uprave Karol Turk.

Turka je aprila lani na mestu direktorja zamenjal Senica, ki naj bi po podatkih iz anonimke nadaljeval prakso domnevno nezakonitih premestitev v PU Celje, v nekaterih primerih pa so nezakonite premestitve po navajanju Večera že potrdili v vladni komisiji za pritožbe.

Nezakonite premestitve zaposlenih pa je za Večer potrdil tudi neimenovani policist, ki naj bi bil sam žrtev premestitve v PU Celje. To so potrdili tudi v vladni komisiji, a je še vedno na delovnem mestu, kjer je zaposlen nezakonito, navaja dnevnik.

Takšnih primerov naj bi bilo v omenjeni policijski upravi še veliko, zaradi nekaterih premestitev pa naj bi inšpekcija za javno upravo že izdala kazni odgovornim v vrhu policije, dodaja.

Tiskovni predstavnik Generalne policijske uprave Drago Menegalija pa je zagotovil, da vse premestitve izvajajo zakonito, v skladu s predpisano zakonodajo, pravnimi standardi in delovnimi potrebami službe. Ob tem je dodal, da niso bili obveščeni o ugotovljenih nezakonitostih ali drugih nepravilnostih pri izvedenih premestitvah.