Zaradi vlomov v priporu 32-letni Slovenjgradčan

Moški je osumljen, da je od oktobra lani vlamljal v stanovanjske hiše in gostinske ter poslovne lokale po Ljubljani.

Objavljeno
14. januar 2013 13.21
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Ljubljanski policisti so v petek prijeli 32-letnika iz Slovenj Gradca, osumljenega, da je od oktobra lani vlamljal v stanovanjske hiše in gostinske ter poslovne lokale po Ljubljani. Slovenjgradčana so policisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

V petek okoli 8.30 so ljubljanske policiste obvestili, da je lastnik prepodil vlomilca v stanovanjsko hišo na Tesovnikovi ulici v Ljubljani. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so pri pregledu okolice prijeli 32-letnika iz Slovenj Gradca.

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je osumljeni v jutranjih urah vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je odtujil prenosna računalnika. Pri tem ga je zalotil lastnik, tako da je osumljeni pobegnil. Med begom je odvrgel odtujene predmete. Policisti so 32-letnika prijeli na Kratki poti, kjer ga je čakalo vozilo taxi prevozov. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Policisti so še ugotovili, da je 32-letnik v začetku septembra lani vlomil v gostinski lokal na Brnčičevi ulici, od koder je odtujil okrog 100 kilogramov različnih vrst mesa in mesnih izdelkov, računalnik in gotovino, škode je za okoli 3000 evrov.

Prav tako je med 19. in 22. oktobrom lani vlomil v poslovne prostore na Brnčičevi ulici, od koder je odtujil štiri prenosne računalnike, fotoaparat, lastnika pa oškodoval za okoli 6000 evrov. Nekaj dni zatem je vlomil tudi v stanovanjsko hišo na Slovenčevi ulici, od koder je odtujil več tehničnih predmetov in lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.