Zasegli 118 sadik konoplje in pirotehniko

Ljubljanski policisti so med hišno preiskavo našli 1187 sadik konoplje, 50 gramov posušene »trave« in več kot 300 kosov petard.

Objavljeno
15. januar 2015 13.07
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Ljubljana - Policisti so na podlagi sodne odredbe opravili hišno preiskavo pri 41-letnemu moškemu iz območja Ljubljane, ki so ga sumili, da se peča s prepovedanimi drogami. Pri njem pa niso našli le sadike konoplje in že posušeno konopljo in več sto različnih petard. »Pri hišni preiskavi je bilo zaseženih 118 sadik konoplje rastline, visoke med 10 in 20 centimetri, približno 50 gramov rastlinskih vršičkov konoplje rastline in odkrit prirejen prostor za vzgojo in gojenje konoplje rastline,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Ob tem so mu zasegli tudi vse pripomočke za gojenje od gnojila, ventilatorjev in namakalni sistem do prezračevalnih cevi in pretvorniki za elektriko Policisti so mu zasegli tudi 376 različnih vrst petard. Zoper osumljenega bodo podali kazensko ovadbo zaradi gojenja in posedovanja droge, prislužil pa so bo tudi ovadbo zaradi petard.

Policisti so sicer po zadnjih podatkih v prvih šestih mesecih lanskega leta zasegli 3127 sadik konoplje, medtem ko se je ta števila v enakem obdobju leta 2013 povzpela na 4965 sadik.