Zbil mater z otrokom

Voznik avtomobila je včeraj pozno popoldan na prehodu za pešce zbil mater in triletnega sina. Oba sta bila lažje poškodovana.

Objavljeno
14. november 2014 16.00
zabkar*smrtna KR
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Trebnje - Voznik osebnega avtomobila je včeraj okoli pol šeste ure popoldan na prehodu za pešce v Trebnjem zbil mater s triletnim otrokom. Mati in otrok sta bila lažje poškodovani, oskrbeli so ju zdravstveni delavci iz trebanjskega zdravstvenega doma. »Prisotnosti alkohola pri vozniku niso ugotovili, so mu pa napisali plačilni nalog, ker ni omogočil varno prečkanje prehoda za pešce. Za kršitev je predvidena globa 300 evrov in 5 kazenskih točk,« so danes sporočili iz novomeške policijske uprave.

Ob tem na policiji opozarjajo, da se v tem času noč kmalu spusti, s čemer se bistveno poslabša vidljivost pešcev in kolesarjev, še posebej v deževnih večerih. Pešcem zato svetujejo, naj uporabljajo svetla oblačila, predvsem pa naj uporabljajo kresničke, svetlobne trakove ali baterijske svetilke S tem preostale udeležencev v prometu opozarjajo na svojo prisotnost, so še zapisali.