Znanstveniku spodletel »popolni« umor

Ameriški znanstvenik je bil za umor žene obsojen na dosmrtni zapor. Imel je trden alibi, izdala ga je navigacija v avtomobilu.

Objavljeno
06. januar 2015 13.06
mocnik/zda
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Grimsby − Ameriški znanstvenik kitajskih korenin Wai Tsang je skoval načrt za popolni umor nekdanje žene, ki je prek odvetnika zahtevala, da ji nekdanji partner omogoči več časa za preživljanje z njunim petletnim sinom. Ko so našli truplo njegove nekdanje štiri leta mlajše žene, je Tsang poskrbel za alibi za čas umora, medtem ko je policija za umor aretirala njenega zaročenca Darrena Grundyja.

Tsang je policistom na zaslišanju podrobno opisal, kje je bil in kaj je počel v času umora. Kot je pojasnil, se je odpeljal do slabih 60 kilometrov oddaljenega Sherwoodskega gozda, kjer naj bi kolesaril. To so potrdile tudi priče, ki so videle Tsanga. Pri tem je kot dokaz predložil parkirni listek, na katerem je bil naveden čas parkiranja, in račun iz okrepčevalnice, kjer naj bi se ustavil pred povratkom domov. Ker pa je v času kolesarjenja izklopil mobilni telefon, policija ni mogla preveriti njegovega gibanja.

Znanstvenika so zato zaprosili za vpogled v satelitsko navigacijo avtomobila, ki je zabeležila gibanje avtomobila, v kar je Tsang, prepričan v svoj popolni načrt, privolil. Policisti so ugotovili, da njegov postanek trajal dve uri in pol. Tri dni po aretaciji zaročenca njegove nekdanje žene pa je na policijo prišla priča, ki je videla Tsanga v bližini kraja zločina. Policisti so aretirali nekdanjega moža, ki pa je še vedno vztrajal pri svoji zgodbi.

Detektivi so pregledali za 3000 ur posnetkov nadzornih kamer in ugotovili, da se je Tsang s kolesom pripeljal nazaj v Gatsby, da bi ubil nekdanjo ženo. Ko so policisti na ročni uri in kolesu našli sledi krvi nekdanje parterke, je bila njegova usoda zapečatena.

»Ste zelo intelegenten in pameten človek. Ko je bil Darren Grundy tri dni v priporu, nimam nobenega dvoma, da ste bili prepričani, da ste jo odnesli s popolnom umorom,« je dejal sodnik Michael Heath. Tsanga je obsodil na dosmrtni zapor, za predčasni izpust pa bo lahko zaprosil šele leta 2043.