Dalmatinka znova naprodaj

Stečajni upravitelj išče kupca za nedokončan poslovno-stanovanjski objekt na Dalmatinovi 8.

Objavljeno
06. februar 2018 16.19
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek

Ljubljana – Nedokončani poslovno-stanovanjski objekt Dalmatinka, ki ga je že pred leti začela graditi družba Hiša 8, po njenem stečaju pa ga je konec leta 2016 kupoval srbski poslovnež Milan Mandarić prek svojega podjetja MM Investicije, je znova naprodaj.

Stečajni upravitelj Hiše 8 Andrej Marinc je namreč objavil vabilo k dajanju zavezujočih ponudb za nakup treh kletnih etaž, pritličja in prve etaže večnadstropne stavbe na Dalmatinovi 8. Izklicna cena je 4,735 milijona evrov, morebitni kupci pa morajo do 14. februarja vplačati 240.000 evrov varščine.

Kot smo poročali, je Mandarič za objekt pred dobrim letom ponudil 4,74 milijona evrov, a se je nakup izjalovil. Oktobra je od nakupa odstopil in kot ločitveni upnik Hiše 8 predlagal prenos premoženja. A se je sodišče raje odločilo za ponovno zbiranje ponudb.

Po prvotnem projektu bi bilo v objektu s tremi kletmi, pritličjem, šestimi nadstropji in mansardo 14 nadstandardnih stanovanj, 11 poslovnih prostorov in 85 parkirnih prostorov. Ker bo treba dokončati več kot polovico predvidenih etaž, najprej pa sploh najti investitorja, ki bo imel dovolj denarja za odkup že zgrajenega dela in dograditev manjkajočih delov z opremo vred, je malo verjetno, da bo ta gradbena škrbina sredi mesta dokončana pred začetkom prihodnjega poletja.