Kje ste, redarji?

Prenovljena Slovenska cesta: V skupni prometni prostor se vključujejo tudi tovorna vozila, celo gradbeni tovornjaki.

Objavljeno
13. oktober 2015 18.50
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana – V sožitje med pešci, kolesarji in avtobusi na prenovljenem osrednjem delu Slovenske ceste se zadnje dni vključujejo tudi tovorna vozila.

Medtem ko so v prvih tednih nove prometne ureditve mestni redarji redno nadzirali promet na tem odseku, jih je v zadnjem času tu precej težje opaziti. To, kot kaže, izkoriščajo nekateri vozniki vozil, kakršna na območju, ki je uradno cona 30 z omejitvami za osebni motorizirani promet (neuradno pa skupni prometni prostor), nimajo kaj iskati.

Primer, kot je tovornjak na fotografiji, ki ni izvajal dostave in je poleg vsega vozil precej hitreje od dovoljene hitrosti, ni edini, kar dokazuje tudi ena od objav na občinskem spletnem mestu za pobude občanov s fotografijo gradbenega tovornjaka.

Po podatkih vodje mestnega redarstva Romana Fortune so redarji sicer septembra na tem odseku Slovenske zaznali nekaj čez 300 prekrškov, večinoma zaradi kršitev prometne signalizacije. Na občini so sicer s »sožitjem« na prenovljeni Slovenski zadovoljni in menijo, da promet poteka varno.