Festival Lublana je urbana vabi na deset prizorišč

V Ljubljani bo v dveh dneh mogoče videti in slišati nekaj velikih imen z glasbene scene, večinoma brezplačno.

Objavljeno
30. junij 2017 14.59
J. P.
J. P.
Danes se začne prvi dan »kick off« dogodka Festivala urbane kulture Slovenija »Lublana je urbana«, ki bo ta konec tedna v dveh dneh, 30. junija in 1. julija, obiskovalcem ponudil pestro dnevno-nočno dogajanje na desetih prizoriščih, na katerih se bo zvrstilo več kot 30 različnih domačih in tujih izvajalcev. Med njimi je tudi precej znanih imen.

Že ob 14. uri se bo začel dnevni del programa, ki bo potekal na štirih lokacijah do 20.00. Na Petkovškovem nabrežju bo pravi ženski dogodek z didžejkami Nati Katchi, Shu Shu in Damaris, pred Centralno postajo bo nastopil Urban Pfeifer, pred Žmaucem pa se bo predstavilo Društvo GOR. Na lokaciji Moderne galerije se obeta popoldanski nastop Young Sanci Kolektiva, ob 19. uri pa sledi predstavitev knjige Slovenologija.

Večerni del programa se bo selil ob 19. uri na glavni oder festivala na Kongresnem trgu, ko bo nastopil Ubu z introsetom, za njim pa ob 20. uri prav slovenski projekt JAMU - JAMirko X Murat Beattape. Ob 21. uri bo za mešalno mizo stopil Frank Benbini iz skupine Fun Lovin' Criminals, ki je kot gost iz tujine pripravil eklektično mešanico funk, reggae, old school hiphop in druge glasbe. Ob 22.30 bo na oder spet stopil JAMirko, tokrat s svojimi prijatelji, kot so Murat & Jose, Maya, Tosca Beat ... ob 23. uri sledi premierni koncertni dogodek domače skupine Icon, ki spada v hišno produkcijo Festivala urbane kulture Slovenija. Do sem so vsi dogodki festivala brezplačni.

Po polnoči se program seli v izbrane klubske ambiente v strogem centru Ljubjane, v nekaterih kar do šestih zjutraj. V KUD Channel Zero bo ta noč že del Mednarodnega dneva reggae glasbe 1. 7. z Roots In Session SoundSystem, Meet, Rockers DUB Master Sound System in VJ Mesecem. Plesišče Kluba K4 bodo zatresli ritmi didžejev Damirja Hoffmana, Christiana Kroupe, Mayella, Limca, Herzoga in slovitega angleškega didžeja in producenta O Phasa. Na odru Cirkus kluba pa vas bodo popeljali v novo jutro Mike Vale in Buchan.

Jutri se spet ob 14. uri obeta nov dnevni program Festivala urbane kulture Slovenija na vseh prizoriščih, Mednarodni dan reggae glasbe bo potekal popoldne v Parku Tivoli. Med največjimi imeni jutrišnjega dne so gotovo Roots in Session, nemška zasedba Jazzanova Feat Paul Randolph in nemški dvojec Booka Shade.