Morski objem za otroke brez staršev

Dobrodelna akcija bo letos potekala tudi za otroke s cerebralno paralizo.

Objavljeno
28. marec 2013 15.09
Posodobljeno
29. marec 2013 11.00
shutter/otroci
Andreja Žibret, Ljubljana
Andreja Žibret, Ljubljana
Ljubljana – Tudi letos, že drugo leto zapored, poteka dobrodelna akcija podjetja Datalab Tehnologije, ki so jo poimenovali Morski objem. V lanski dvomesečni akciji so zbrali več kot 7000 evrov in jih namenili za poletne počitnice otrok iz mladinskega doma Malči Beličeve.

Letošnjo akcijo, ki bo trajala od 15. marca do 7. junija, so razširili, tako da denarja ne zbirajo samo za otroke brez staršev, ampak tudi za otroke s cerebralno paralizo v okviru zveze Sonček, je povedala Nina Orel, zunanja svetovalka za odnose z javnostmi pri podjetju Datalab Tehnologije.

Darovalci lahko denar nakažejo na transakcijska računa: Mladinski dom Malči Beličeve, 01100-6030718856 (odprt pri UJP, Dunajska 25), sklic morje, ali Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, 0208 5001 7410 410 BIC LJBASI2X (odprt pri NLB, Trg republike 1), sklic morje.

Z lani zbranim denarjem so v Poreč na nekajdnevne počitnice ob koncu šolskega leta lahko odpeljali vse otroke iz mladinskega doma Malči Beličeve. Kar nekaj jih je prvič videlo morje in zanje bo to nepozaben spomin, je povedala ravnateljica Olga Rupnik Krže.

Jože Primožič, direktor zveze Sonček, pa pravi, da si želijo omogočiti otrokom takšne počitnice, na katerih nobenemu ne bi bilo treba razmišljati o svojih posebnih potrebah ali o tem, iz kakšnega socialnega okolja prihajajo. Dodaja, da so uporabnikom prilagojene počitniške lokacije včasih preveč monotone in prevelika potuha.