Po šolsko vozovnico še vedno na LPP

Prodaja po spletu še ni vzpostavljena, zato se bodo morali dijaki in študenti oglasiti na enem izmed treh prodajnih mest.

Objavljeno
23. avgust 2017 16.49
tlo+vozovnice
Maša Jesenšek
Maša Jesenšek

Ljubljana – Kljub drugačnim napovedim se bodo morali dijaki in študenti, ki uporabljajo subvencionirane šolske vozovnice za LPP, pri urejanju teh še vedno oglasiti na prodajnih mestih LPP. Kot so sporočili iz javnega podjetja, lahko dijaki od tega tedna (študenti pa od 21. septembra naprej) vlogo za pridobitev subvencionirane vozovnice oddajo z digitalnim potrdilom prek portala E-uprave ali osebno na enem izmed treh prodajnih mest.

»Nekaj dni po oddaji vloge se morajo dijaki in študenti nato tudi osebno oglasiti v enem izmed treh izbranih prodajnih mest, kjer se jim bo na kartico urbano ali kartico IJPP zapisala pravica do subvencioniranega prevoza, če so do nje upravičeni. Ob tem naj vsak posamezni vlagatelj prevozniku obvezno predloži tudi šifro vloge, ki se je ustvarila ob spletnem vnosu elektronske vloge,« so opozorili v javnem podjetju.

Pred dnevi so namreč na ministrstvu za infrastrukturo navedli, da je LPP eden od ponudnikov, kjer bo mogoče celoten postopek opraviti po spletu.

Dijaki in študenti se bodo tako tudi letos morali oglasiti v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru, na glavni avtobusni postaji Ljubljana ali v PAV Vrhnika na tamkajšnjem Cankarjevem trgu. Pošiljanje vlog po pošti in podaljševanje statusa na urbanomatih ni mogoče, bodo pa v Potniškem centru LPP delali tudi tri sobote med 6.30 in 13. uro (26. avgusta ter 2. in 30. septembra).

V zvezi s spletno prodajo so v LPP zapisali, da jo bodo vzpostavili »v prihodnje«, in sicer ne le šolskih, pač pa vseh vozovnic. Pravijo, da trenutno usklajujejo elektronski sistem za spletno prodajo vozovnic z ministrstvom, »da bi lahko v najkrajšem možnem času zagotovili ustrezno storitev za omenjeni največji skupini potnikov. Testiranje spletne prodaje vozovnic LPP za dijake in študente bo potekalo predvidoma že v prihodnjih mesecih.« Ma. J.