S knjigo znova v zavetje krošenj

Do 1. septembra bo knjižnica pod krošnjami vabila branja željne na šestih lokacijah v glavnem mestu.

Objavljeno
31. maj 2013 11.26
iza_trnovska plaza
Ma. J., Ljubljana
Ma. J., Ljubljana

Ljubljana – Čeprav letos poletje nekoliko zamuja, se ta konec tedna že devetič zapored začenja sezona Knjižnice pod krošnjami. »Vrata« bo odprla na šestih krajih.

Na tradicionalni lokaciji pri ribniku v Tivoliju bo knjižnica odprta od srede do nedelje, med tednom v popoldanskih urah in konec tedna ves dan. Na trnovski plaži boste lahko listali ob četrtkih in petkih popoldne in ob sobotah med 10. in 20. uro, na Ljubljanskem gradu pa vsak konec tedna, od petkom do nedelje, med 10. in 20. uro. Knjižnica se vrača tudi v park Tabor, kjer se bo bralo ob petkih in sobotah med 10. in 20. uro.

Knjige bodo letos svoje mesto našle še pred galerijo Tobačna 001, kjer se bo bralo od torka do petka med 11. in 17. uro. Bralni kotiček bo postavil zavod Divja misel, ki že vsa leta skrbi za organizacijo Knjižnice pod krošnjami. Julija pa bodo v sodelovanju s tamkajšnjim centrom kulture knjižnico uredili še v Španskih borcih; odprta bo vsak dan med 10. in 20. uro.

Program bodo dopolnjevali različna predavanja, pogovori z avtorji, glasno branje ob petkih dopoldne v parku Tabor in bralna glasba vsako nedeljo dopoldne na Gradu. Letošnja novost so elektronske knjige, ki bodo na voljo na vseh prizoriščih in bodo namenjene spoznavanju bralcev s to sodobnejšo obliko branja.

Organizatorji pravijo, da je knjižnica postala že pravi poletni festival branja na prostem, prežene pa jih lahko zgolj dež.