Samo Lozej prevzema še Energetiko Ljubljana

Prvega nadzornika Kada in Soda imenovali na čelo združene družbe Te-Tol in Energetika Ljubljana.

Objavljeno
17. december 2013 17.16
Maša Jesenšek, Ljubljana
Maša Jesenšek, Ljubljana

Ljubljana – Župani sedmih občin, ki so lastnice Javnega holdinga Ljubljana (JHL), so za direktorja združene družbe Energetika Ljubljana–Termoelektrarna Toplarna Ljubljana imenovali Sama Lozeja.

Lozej je direktor Te-Tola, ki ga bodo 1. januarja pripojili k Energetiki. Obe družbi sta lani ustvarili skupno 190 milijonov evrov prihodkov. Z novim letom bo na njunem čelu tako Lozej, ki je tudi prvi nadzornik Kada in Soda, sicer pa nekdanji vodja volilnega štaba Zorana Jankovića in nekdanji direktor javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT); na tej funkciji je podpisal pogodbo, s pomočjo katere je Grep pridobil bančno posojilo in zaradi katere so prejšnji teden kriminalisti obiskali ministra Romana Jakiča, LPT in Energetiko.

Župani so sklep o imenovanju podprli soglasno. Trenutni direktor Energetike Hrvoje Drašković naj bi bil po neuradnih informacijah do upokojitve svetovalec uprave JHL.

Na včerajšnji skupščini so se družbeniki seznanili še z oceno poslovanja do konca leta, »ki nakazuje pozitivno poslovanje vseh družb v skupini, kar bi bilo prvič po letu 1994«. Vo-Ka in Snaga naj bi ustvarili po približno pol milijona evrov dobička, Energetika 4,5 milijona, Te-Tol slabe štiri tisočake, LPP 75 tisoč, JHL pa 2,4 milijona evrov.

Potrdili so tudi poslovne načrte javnih podjetij za prihodnje leto in investicijske načrte v skupni vrednosti 37,7 milijona evrov. LPP so dali soglasje za dolgoročno zadolžitev v znesku petih milijonov evrov za nakup novih avtobusov.