Še danes možna prijava za položaj načelnika UE Ljubljana

Na ministrstvu za notranje zadeve so do ponedeljka prejeli dve prijavi, imen kandidatov pa še ne morejo posredovati.

Objavljeno
03. december 2013 10.44
mpi*Upravna enota Ljubljana
Mo. Z., Delo.si, STA
Mo. Z., Delo.si, STA
Ljubljana - Zaključuje se javni natečaj za načelnika Upravne enote Ljubljana. Na ministrstvu za notranje zadeve so do ponedeljka prejeli dve prijavi, imen kandidatov pa še ne morejo posredovati.

Na notranjem ministrstvu navajajo, da bo posebna natečajna komisija opravila pogovore s kandidati predvidoma v prvi polovici tega meseca. Nato bo seznam primernih kandidatov posredovala pristojnemu ministru, ki bo sprejel odločitev o tem, koga bo imenoval na mesto načelnika in kdaj.

Upravno enoto Ljubljana začasno kot vršilka dolžnosti načelnice vodi Sandra Šeligo. Na zadnjem natečaju izbrano Mojco Kucler Dolinar je namreč notranji minister Gregor Virant razrešil zaradi dvomov v postopek izbire.

Sklep o razrešitvi je Kucler Dolinarjeva prejela 2. oktobra, na dan, ko je nastopila mandat načelnice. Upravno enoto je tako vodila le do 18. oktobra, potem pa je odšla na delovno mesto v službi za upravne enote, ki so ji ga na ministrstvu ponudili ob razrešitvi.

Virant je v obrazložitev odločitve za ponovitev postopka izbire načelnika ljubljanske upravne enote navedel, da okoliščine imenovanja Kucler Dolinarjeve zbujajo dvome v odprtost in preglednost postopka. Slednja pa je nasprotno menila, da je bil postopek imenovanja izveden pregledno in zaradi možnosti zlonamernih presoj še dodatno skrbno ter v skladu s predpisi.