V Domžalah znova odpirajo tehnično trgovino

Podjetje Sam jo bo v soboto odprlo v hiši nekdanjega Kovinarja na Ljubljanski 71 tik ob občinski stavbi.

Objavljeno
07. april 2016 17.25
Janez Petkovšek
Janez Petkovšek
Domžale – Zgradba nekdanjega Kovinarja ob občinski stavbi, ki je bila zadnjih sedem let prazna, bo kmalu znova v funkciji. V njenem dvoriščnem podaljšku bo v soboto kot prva najemnica prostore odprla tehnična trgovina Sam. V preostalih bo več drugih najemnikov začelo poslovati še letos.

Podjetje Sam, ki deluje že 25 let, se je kot prvo odločilo odpreti tehnično trgovino tudi sredi Domžal zato, ker v mestu že dlje časa ni niti ene. Mestna trgovina Sam Domžale ima 150 kvadratnih metrov površine, v njej pa so zaposleni štirje prodajalci. Ponujali bodo vse potrebno za hišna opravila, orodje, drobni tehnični material, svetila, barve, lake, izdelke za nego in vzdrževanje vrta ter široko potrošnjo. Trgovina bo odprta vsak dan, razen ob nedeljah, med tednom od 7. ure do 19.30, ob sobotah pa do 13. ure.

Lastnikovi načrti

Matej Perko iz grosupeljskega podjetja Mobil nam je kot novi lastnik stavbe na Ljubljanski 71 povedal, da glavni del prav zdaj prenavljajo za drugega znanega najemnika. Ta bo v delu pritličja kmalu odprl trgovino s pasjo hrano in drugimi izdelki za hišne ljubljenčke. Kdaj, ni hotel razkriti, saj imajo v načrtu, da sami ali z izbranimi najemniki prej preuredijo dotrajano hišo. Klet, pritličje, prvo nadstropje in mansardo bodo po dogovoru z vsakim od njih uredili najpozneje do konca poletja. Popravili bodo tudi streho, zamenjali okna in osvežili fasado.

Z najemniki namerava Mobil skleniti dolgotrajnejše pogodbe, vsak pa ima možnost najema prostorov, velikih od 30 do 250 kvadratnih metrov (preostale je že najel Sam). Po Perkovih besedah je zanimanja veliko, vendar s podpisi pogodb odlaša, ker ni izključeno, da bo velik del stavbe z vrtom pred njo oddal gostincu. Zamisel, da bi jo spet preuredili v gostilno, namreč podpirajo Domžalčani, občina in podjetja v bližnji okolici.

Medtem ko se gostilne pri občini spominjajo le stari Domžalčani, vsi dobro pomnijo, da je bila pozneje v okviru nekdanje trgovske družbe Vele tam tehnična trgovina enote Kovinar. Leta 2005 jo je prevzelo podjetje Gaber, nato so jo po treh letih zaprli in preselili v enoto Gradbenik pri SPB-1 (to pa zaprli, ko se je občina odločila tam zgraditi parkirno hišo). Leta 2012 je občina nameravala odkupiti celoten kompleks, s parkom, zunanjim skladiščem in parkiriščem, a ga ni, saj so zanj hoteli kar dva milijona evrov. Ker je vmes propadla še tehnična trgovina Metalka, so Domžalčani morali za vsako malenkost v trgovsko in industrijsko cono Zgornje Jarše.