Prijava za vpis na fakultete: v petek zadnji dan

Pri odločitvi, katero fakulteto izbrati, vam lahko pomaga Delov interaktivni brskalnik, v katerem so podatki za programe, ki se bodo letos izvajali.

Objavljeno
01. marec 2017 10.39
Ti. Kr.
Ti. Kr.

Prijavo za vpis v študijske programe - rok poteče v petek - morate oddati v elektronski obliki na spletnem portalu eVŠ. Imate dve možnosti: ali se prijavite z digitalnim potrdilom ali z uporabniškim imenom in geslom. Če se boste odločili za drugo možnost, morate elektronsko poslano prijavo obvezno natisniti in jo podpisano ter s skupaj s prilogami najkasneje v petek priporočeno poslati še na visokošolski zavod. Njegov naslov bo izpisan na prijavo zgoraj levo. Tudi ostali, ki se boste prijavili z digitalnim potrdilom, morate priloge, ki jih, če vam to razpis dovoljuje, ne boste oddali elektronsko, prav tako najkasneje v petek priporočeno poslati na visokošolski zavod. 

V zadnjih dneh vam lahko pri dokončni odločitvi, kaj si želite študirati v naslednjih letih, pomaga Delov interaktivni brskalnih, v katerem so zbrani podatki za študijske programe, ki se bodo izvajali v naslednjem letu. V njem med drugim izveste, koliko se jih je na posamezen šrogram prijavilo lani in leta pred tem, koliko jih je bilo sprejetih in tudi kakšna je bila, če, omejitev. Podatki so zbrani od leta 2009 naprej.

Objavili smo tudi že časovnico z datumi, ki so za bodoče študente pomembni. Kot naslednjega si lahko na koledarju zabeležite 5. april. Takrat bodo objavljeni podatki o številu prijavljenih na posamezen študijski program.