Zapore in popravila cest v Ljubljani

Obnovitvena dela na ljubljanski severni obvoznici bodo predvidoma končana do 24. avgusta. Preverite tudi, do kdaj bodo stale zapore na mestnih ulicah.

Objavljeno
27. junij 2012 16.38
Nina Krajčinović, Ljubljana
Nina Krajčinović, Ljubljana

Ljubljana - Meščani smo v poletnih mesecih že vajeni na zapore cest in ulic v prestolnici ter na obnovitvena dela na ljubljanskem obroču, ki skupaj z avtocestami in vpadnicami nanj, sodi med prometno najbolj obremenjene ceste v Sloveniji. Trenutno je zaradi obnovitvenih del v mestu 40 aktivnih zapor. Kje so in kdaj bodo dela predvidoma končana, lahko preverite na spletni strani Mestne občine Ljubljana.

Obnovitvena dela potekajo tudi na ljubljanski severni obvoznici, in sicer na odseku med Celovško cesto in razcepom Koseze, v dolžini 1,5 kilometra v obeh smereh. Dela bodo, tako sporočajo na DARS-u, predvidoma končana do 24. avgusta, trenutno pa so v drugi fazi, ki bo trajala do ponedeljka, 9. julija. Večino del v tem času se bo izvajalo od priključka Vodnikova do priključka Podutiška v smeri Kosez. Zaprt bo uvoz priključka Vodnikova, ponovno pa bo omogočen uvoz na obvoznico prek priključka Celovška. Vseskozi bo zaprt izvoz Podutiška v smeri Kosez.

V zadnji fazi bosta na celotnem odseku od priključka Celovška proti Kosezam v dolžini 1,5 kilometra, zaprta prehitevalna pasova v obeh smereh, promet pa bo potekal po voznem in odstavnem ter zaviralnem in pospeševalnem pasu.

Da bi se izognili zastojem, voznicam in voznikom priporočajo, da pred potjo pokličejo na Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na kratko številko 1970, kjer jim bodo operaterji poskušali dati čim bolj aktualno in celovito informacijo o stanju na cestah. Aktualne prometne informacije so dostopne tudi na spletni strani PIC-a, kjer imate možnost pregleda informacij o stanju na cestah tudi preko mobilnih telefonov.