Zimska služba v Ljubljani je pripravljena

MOL je za izvedena dela v okviru zimske službe 2011/2012  porabil skoraj 3,6 milijona evrov.

Objavljeno
30. november 2012 10.41
K. V., Delo.si; STA
K. V., Delo.si; STA

V Mestni občini Ljubljana je zimska služba pripravljena, tako jih sneg, napovedan za prihodnje dni, ne bi smel presenetiti, piše STA.

 

Izvajalec zimske službe skrbi za dobrih 932 kilometrov cest, 560 kilometrov peščevih površin ter 129 kilometrov kolesarskih stez.

Za zimsko sezono 2012/2013 ima izvajalec pripravljenih 756 delavcev na domu, kar pomeni, da so izven delovnega časa dosegljivi vsi delavci, ki sodelujejo v zimski službi, ne glede na uro in dan, ter so v najkrajšem možnem času sposobni pričeti z delom v akcijah zimske službe.

Koncesionar KPL ima na zalogi 2980 ton soli, 1200 kubičnih metrov mešanice pesek-sol in 9500 kubičnih metrov peska, zaloge pa sproti obnavljajo glede na porabo.

Ali stečaj lahko ogrozi zimsko službo?

Ljubljanski župan Zoran Janković je ob robu ponedeljkove seje mestnega sveta pojasnil, da ne pričakuje težav pri izvajanju zimske službe. Ni pa znal povedati, kaj se bo zgodilo, če bo šla družba CPL v stečaj, in ali bo hčerinska družba KPL funkcionirala.

Župan je zagotovil, da imajo rezerven scenarij, vendar bodo potrebovali nekaj dni, da zimsko službo preusmerijo na drugega izvajalca.

Po Jankovićevih besedah bi lahko v tem primeru eno od podjetij v javnem holdingu prevzelo vse podizvajalce, ki delajo za KPL pri čiščenju stranskih cest. »Ne vem pa, kako bi reševali problematiko glavnih cest, parkirišč, ulic v središču Ljubljane, ker so tisti stroji prirejeni prav za to čiščenje,«je dodal.

Zimsko službo izvajajo praviloma od 15. novembra tekočega leta do 15. marca naslednjega leta.