Kuhinjski kompostnik Skaze med najboljšimi izdelki

Bokashi Organko 2 med 26 izjemnimi izdelki na največjem svetovnem sejmu za dom Ambiente v Frankfurtu
Fotografija: Kuhinjski kompostnik iz Skaze je med zvezdami na sejmu v Frankfurtu. FOTO: Polona Bartol
Odpri galerijo
Kuhinjski kompostnik iz Skaze je med zvezdami na sejmu v Frankfurtu. FOTO: Polona Bartol

Na največjem in najpomembnejšem svetovnem sejmu za dom Ambiente, ki bo od 8. do 12. februarja v Frankfurtu, že prej izbirajo prav posebno kategorijo izdelkov, ki jih odlikuje inovativnost in kreativnost, ki uporabnikom rešuje vsakdanje izzive.

Med »oskarje« sejma je žirija, v kateri so bili Sebastian Bergne, eden najuglednejših svetovnih industrijskih oblikovalcev, Claudia Wasser, odgovorna urednica nemške revije Trend&Style ter Kate Birch, urednica Tableware iz Velike Britanije, uvrstila tudi Skazin kuhinjski kompostnik za trajnostno ravnanje z biološkimi odpadki Bokashi Organko 2. Zapisali so, da je »Bokashi Organko inovativni kompostnik, ki sodi naravnost v kuhinjo. Tudi tisti, ki nimajo svojega vrta, so tako lahko udeleženi pri kompostiranju organskih odpadkov. Fermentacijska tekočina tega procesa je odlično gnojilo za rože, kompostnik pa je dizajniran tako, da preprečuje neprijetne vonjave, ki običajno spremljajo neprimerno ravnanje z biološkimi odpadki«. Izbranim izdelkom frankfurtski sejem namenja posebne predstavitve, ki vključujejo tudi video projekcije in predstavitve delovanja.


Krožna plastika


Tanja Skaza, direktorica družinskega podjetja Skaza, je povedala, da so v Skazi plastiko že pred leti spremenili v material, ki temelji na naravnih surovinah, njihovi izdelki pa sodijo v krog gospodarjenja brez odpadkov, v krožni tok reciklatov, recikliranja in spreminjanje obstoječih materialov v nove vire uporabe. »Predano ustvarjamo rešitve, ki dvigujejo kakovost in lepoto življenja na Zemlji, zato sem vesela, da so naše poslanstvo prepoznali in nagradili tudi na sejmu Ambiente, ki se ga letos udeležujemo šestič,« je dodala.

Za kompostiranje ne potrebujete vrta, pravijo v Skazi. FOTO: Polona Bartol
Za kompostiranje ne potrebujete vrta, pravijo v Skazi. FOTO: Polona Bartol


Bokashi Organko 2 je bil uradno predstavljen septembra 2018 v Velenju in je zaradi svojega preprostega, a učinkovitega ravnanja z biološkimi odpadki ter oblikovanja takoj požel veliko zanimanje široke mednarodne javnosti. Predstavitve so se udeležili kupci in mediji iz Finske, Litve, Avstrije, Hrvaške, pogovori so že takrat potekali s Skandinavskimi državami, Švico, Francijo in številnimi drugimi državami, kjer je okoljska zavest prebivalcev na visoki ravni.

Na letošnjem sejmu Ambiente se bo sicer predstavilo 4376 razstavljalcev, ki prihajajo iz 168 držav. Ocenjujejo, da bo sejem obiskalo okoli 140 tisoč obiskovalcev z vsega sveta. Ta najpomembnejša svetovna razstava potrošniških dobrin ponuja široko paleto dogodkov, programov za novince, predstavitve trendov in podelitve nagrad.

Komentarji: