V SLS stavijo na lokalne volitve

Predsednik SLS Franc Bogovič je prepričan, da bo stranka na lokalnih volitvah dosegla primerljiv rezultat z letom 2010.

Objavljeno
20. avgust 2014 18.08
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubno ob Savinji - Predsednik SLS Franc Bogovič pričakuje, da bo stranka na letošnjih lokalnih volitvah dosegla primerljiv rezultat z letom 2010. Takrat je bilo izvoljenih 42 županov na listi SLS in 10 na skupnih listah, je Bogovič danes povedal v izjavi za medije pred sejo izvršilnega odbora stranke na Ljubnem ob Savinji.

SLS ima 90 kandidatov

Izvršilni odbor bo na popoldanski seji postavil pravila za kandidiranje na letošnjih lokalnih volitvah, ki bodo 5. oktobra, opravili bodo tudi pregled trenutnih kandidatur. Kot je dejal Bogovič, imajo trenutno več kot 90 evidentiranih kandidatov za župane, ki bodo kandidirali na listi SLS, in več kot 20 skupnih kandidatov z drugimi strankami.

Ocenil je tudi, da bo od 42 aktualnih županov skoraj 90 odstotkov ponovno kandidiralo na jesenskih lokalnih volitvah. Od županskega stolčka pa se poslavljata dolgoletna župana Šmarja pri Jelšah in Vojnika Jože Čakš in Benedikt Podergajs, ki odhajata v pokoj.

Na vprašanje, ali bo stranka imela svojega kandidata v Mariboru, je Bogovič dejal, da so razmere v tem mestu zanimive, saj je protestniško gibanje odstranilo enega župana in "naplavilo" drugega. Za zdaj se stranka še ni odločila, ali bo imela lastnega kandidata za mariborskega župana ali pa bo podprla kandidata iz druge stranke.

O podpori Kanglerju bi premislili

V primeru morebitne kandidature nekdanjega mariborskega župana iz vrst SLS Franca Kanglerja, bi po besedah Bogoviča resno premislili, ali bi ga podprli.

Prav tako se stranka še ni odločila, ali bo imela lastnega kandidata za ljubljanskega župana ali pa se bo odločila za podporo skupnemu kandidatu. Z direktorjem Slovenske filharmonije Damjanom Damjanovičem, ki je že napovedal nastop na županskih volitvah v Ljubljani, pa se še niso pogovarjali o morebitni podpori, je še dejal prvak SLS.