Bratuškova: Kongres stranke bo 31. maja

Stranka v nastajanju Alenke Bratušek se bo pred volitvami poskušala povezati z nekaterimi strankami in gibanji.

Objavljeno
20. maj 2014 17.53
Posodobljeno
20. maj 2014 18.17
premierka, Alenka Bratušek
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Alenka Bratušek, premierka, ki opravlja tekoče posle, je danes v odgovorih na vprašanja na svojem facebook profilu sledilcem zaupala, da bo kongres njene stranke v nastajanju 31. maja v Ljubljani. Uro in kraj kongresa bo sporočila konec tedna.

Stranka, ki bo nastala tudi iz odcepitve dela poslanske skupine PS, sicer še ni ustanovljena. Ustanovi jo lahko najmanj 200 polnoletnih državljanov, ki podpišejo izjavo o ustanovitvi. V dveh dneh se je ekipi pridružilo 187 novih članov, je danes zapisala Bratuškova, ki zbira podpise po Sloveniji.

»Zavezništvo Alenke Bratušek bo združevalo vse, ki verjamemo, da je Slovenija lahko gospodarsko uspešna in še vedno socialna država,« je še zapisala Bratuškova in ponovila, da je naklonjena povezovanju in skupnem nastopu na volitvah.

Stranka »socialno-liberalne opcije« se bo na volitvah tako poskušala povezati z različnimi civilnodružbenimi gibanji in novimi strankami. V zadnjem času se je veliko ugibalo tudi o povezovanju s stranko Mira Cerarja in društvom Verjamem Igorja Šoltesa.