Brezigarjeva notranja ministrica?

Pogajanja o kandidatih za ministre bodo potekala jutri. Erjavec in Virant tekmujeta za mesto predsednika parlamenta.

Objavljeno
29. januar 2012 14.45
An. B., T. S., notranja politika
An. B., T. S., notranja politika

Ljubljana – Janez Janša bo svojo ekipo predstavil predvidoma že v torek. Vendar pogajanj o kandidatih za ministre danes ne bo, so zagotovili v strankah prihodnje vladne koalicije, pač pa bo Janša posvet s predsedniki znova sklical jutri.

Gregor Virant trdi, da razrez ministrstev še ni narejen. »Za zdaj smo dosegli odlične razmere, vodenje pravosodnega in finančnega ministrstva in državnega zbora. Želeli bi si, da notranjega ministrstva ne prevzame najmočnejša koalicijska stranka, vendar oprostite, z osmimi odstotki volilnih glasov nismo najmočnejša stranka v koaliciji, da bi lahko to diktirali in da bi bilo vse odvisno od nas,« je povedal v parlamentarni razpravi.

Kdo bo vodil pravosodno ministrstvo, ni znano, je pa včeraj neuradno zaokrožila novica, da bo notranja ministrica Barbara Brezigar. V okviru MNZ bo po novem tudi tožilstvo, Pozitivna Slovenija pa zato napoveduje ustavni spor.

»O tem razmišljamo in v prihodnjem tednu bomo to naredili. Razen če bodo, kot je bilo napovedano, zakon popravili in vrnili kulturi ministrstvo ter tožilstvo na pravosodno ministrstvo. Zanimivo je, da je pri sestavljanju naše koalicije na to problematiko opozoril Karl Erjavec,« je dejal Zoran Janković.

Med kandidati so, kot je znano, vsi predsedniki strank, Radovan Žerjav za konkurenčnost, Ljudmila Novak pa za Slovence po svetu, Erjavec in Virant pa se oba potegujeta za mesto predsednika parlamenta.