Dejan Židan v Mostecu: Gremo na volitve in ne obljubljamo mnogo

A kot je dodal predsednik SD, kar v stranki obljubijo, tudi naredijo. »Delamo tudi za slovenske kmete in kmetice.«

Objavljeno
14. junij 2014 20.54
M. Č., Delo.si, STA
M. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Socialni demokrati so stabilnost, ki tej državi daje upanje, je na tradicionalnem srečanju v Mostecu dejal predsednik SD Dejan Židan. »Sedaj gremo na volitve in za razliko od drugih ne obljubljamo mnogo, a kar obljubimo, tudi takoj naredimo,« je dejal in simpatizerje SD pozval, naj skupaj s svojimi sosedi in znanci 13. julija pridejo na volišča.

Kot je v nagovoru ob začetku volilne kampanje pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami poudaril Židan, SD ni povzročila trenutne vladne krize, a zato pušča za sabo dobro zapuščino, povzema Slovenska tiskovna agencija. Spomnil je, da so v prejšnji vladi Boruta Pahorja zapustili državo, v katero se je po dolgih letih znova vrnila gospodarska rast, zdaj pa imamo pred volitvami zaradi delovanja SD ponovno gospodarsko rast in zmanjševanje števila brezposelnih.

»Če bi vzdržali, bi bilo v tej državi čez pol leta boljše stanje med ljudmi, ampak to vlado so ponovno zrušili zaradi osebnih egov,« je prepričan Židan.

Ob tem omenil predvolilno povezovanje in dejal, da so edini v tej državi, ki lahko pokažejo na »svoj socialnodemokratski blok za vse generacije«. To je skupni blok SD, Solidarnosti in Desus, je pojasnil. V ta blok ne vabijo liberalcev niti ljudi, ki ne vedo, da mora biti človek na prvem mestu, je dodal.

Židan v nagovoru ni pozabil na podeželje, kjer živi polovica državljanov in »o katerih se govori samo pred volitvami. Za slovensko podeželje, slovenske kmete in kmetice delamo ves čas in tudi zato lahko pokažemo, da je v Sloveniji ponovna prisotna rast kmetijske proizvodnje.«

»Sedanje volitve niso v pravem času, Slovenija je na poti okrevanja in vsaka politična nestabilnost pot okrevanja upočasni. Mi smo se borili za stabilnost, zato je pomembno, da 13. julija vsak od simpatizerjev SD pride na volišče in pripelje s seboj svoje sosede in znance, ker se borimo za ljudi,« je sklenil Židan.

Predsednik ljubljanske organizacije SD Anton Colarič je izpostavil, da so sposobni povezovanja, kar kaže na oblikovanje socialdemokratski bloka, s sprejetim programom pa Sloveniji vračajo prihodnost. »Zdaj se igra začenja na novo in naša stranka skupaj s partnerji je na dobri poti z novim predsedujočim stranke in tudi jasnim in uresničljivim programom«, je dejal in zaključil s sloganom SD: »Sloveniji vrnimo prihodnost z dejanji«.

Sopredsedujoči Solidarnosti Damjan Mandelc pa je med drugim izpostavil zavezo, da na podlagi vizije za Slovenijo in vrednot, ki jih zastopajo, dosežejo preboj nove politike in nove odgovornosti.