Glavni odbor SLS odloča o preložitvi kongresa

Pred volilnim kongresom, ki je predviden za soboto: Sejo so sklicali na zahtevo predsednika odbora Francija Rokavca.

Objavljeno
03. december 2014 22.16
regent sls
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Glavni odbor SLS na dopisni seji odloča o preložitvi volilnega kongresa, ki je predviden za soboto. Iz stranke so sporočili, da so sejo sklicali na zahtevo predsednika odbora Francija Rokavca, trajala pa bo do četrtka. Predlog za preložitev kongresa mora podpreti vsaj polovica od okoli 250 članov glavnega odbora z volilno pravico.

Dopisna seja se je začela danes ob 19. uri, končala pa se bo v četrtek ob enaki uri. Kmalu po tem bo znana tudi odločitev o datumu kongresa. Glavni odbor sicer odloča o prestavitvi sklica izrednega volilnega kongresa SLS za največ šest mesecev.

V kolikor na dopisni seji ne bo vsaj polovica od okoli 250 članov glavnega odbora SLS podprla predloga o preložitvi kongresa, ta ostaja sklican za soboto.

SLS bo na kongresu med drugim volila tudi novega predsednika stranke. Kot kaže zaenkrat, se bosta za predsedniško mesto potegovala le dva kandidata, Damjan Medved in Primož Jelševar. Tretji kandidat Marko Zidanšek je namreč od kandidature odstopil pred nekaj dnevi na seji izvršilnega odbora.