Goslar: Janković naj se umakne

Alenka Bratušek je na srečanju članov PS utrjevala položaj v stranki. Kociper: Praktično vsi prisotni podprli Bratuškovo.

Objavljeno
18. april 2014 20.59
Bratuškova
An. B., T. S., notranja politika, Ni. Č., Delo.si
An. B., T. S., notranja politika, Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Predsedniška tekma PS se pred kongresom, ki bo 25. aprila, stopnjuje. Alenka Bratušek je v minulih dneh obiskala lokalne odbore po Sloveniji; bila je na Gorenjskem, celjski regiji, danes popoldne v Kopru, pozno popoldne se je v Ljubljani srečala še s člani stranke osrednjeslovenske regije. Pred posvetom ni dajala izjav.

Poslanka PS Maša Kociper je po srečanju dejala, da so se člani stranke večinsko strinjali, da je za Slovenijo trenutno najpomembnejša politična stabilnost. »Lahko rečem, da praktično vsi člani podpirajo vlado in njeno predsednico v naporih, da politično stabilnost zagotavlja še naprej,« je dejala Kociprova, ki ni želela razkriti, katerega od kandidatov bo podprla na kongresu. Bratuškova je po njenih besedah članstvu sporočila, da v »kolikor nima podpore, od nje ne morejo pričakovati, da bi vodila vlado«.

Srečanja se je udeležilo 50 članov PS, med njimi tudi nekaj poslancev: vodja poslanske skupine PS Jani Möderendorfer, podpredsednica PS Melita Župevc, Mitja Meršol, Jožef Kunič, Maja Dimitrovski in Maša Kociper. Na posvet ni prišel Zoran Janković, ki je pred časom dejal, da ne bo šel med člane.

Po neuradnih ocenah ima v stranki na terenu še vedno višjo podporo Janković, vendar so vse glasnejši tisti, ki menijo, da s svojim ravnanjem škoduje PS. Danes se je oglasil njegov predhodnik v Mercatorju Miran Goslar, ki je zelo kritičen do Jankovićeve namere, da se vrne na vrh PS. Meni celo, da ustanovitelj PS s svojim ravnanjem uničuje stranko, ki bo v primeru njegove zmage pristala na političnem obrobju. »Če stranka ne bo žrtvovala Jankovića, je obsojena na propad ali skrajno marginalno vlogo v politiki. Mi rabimo stabilnost Slovenije,« je dejal za medije.