GZS: Pričakujemo, da bo vlada padla

Hribar Milič se boji, da bodo procesi na političnem prostoru zavrli prestrukturiranje, reforme in ambiciozne projekte.

Objavljeno
28. april 2014 14.47
lombar+brdo
S. Č., gospodarstvo
S. Č., gospodarstvo

Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije Samo Hribar Milič je ob aktualnem dogajanju v politiki na današnji novinarski konfereci dejal: »Zaskrbljeni smo zaradi te spremembe, ki jo pričakujemo, torej da bo vlada padla in da bomo šli na predčasne volitve.

Kakor je še poudaril, bi bilo nujno, da do razpisa volitev za novo vlado pride čimprej – do počitnic –, da bi lahko nova vlada nadaljevala z reformami in zavezo, ki jo je v zvezi z njimi dala tudi EU, saj se te zaradi spremembe vlade ne morejo spremeniti. Hribar Milič je tudi dejal, da zaradi sodnih postopkov (Patria) ne pričakuje, da bi se karkoli neposredno dogajalo na področju razpisa volitev, kajti te potrebujemo čimprej, ne glede na danšnji rezultat
sodnih postopkov in ne glede na to, če, tako Samo Hribar Milič: »morda v prihodnjih dneh priprejo Zorna Jankovića.«

»Vsaka takšna turbulenca je v gospodarstvu pričakana z negotovostjo. Nekateri procesi v Sloveniji so namreč štartali in resnično se je ocenjevalo, da bi proti koncu leta že lahko izkoristili ugodne gospodarske razmere v svetu tudi za razvoj doma, predvsem z domačo potrošnjo in povpraševanjem bi lahko dvignili gospodarsko rast v Sloveniji.

Bojimo pa se, da bodo procesi na političnem prostoru zavrli prestrukturiranje, reforme, nove programe in pristope k ambicioznim projektom na področju gospodarskega razvoja, da bodo težave pri privatizaciji in nenazadnje, da bo prišlo do krča v celotnem javnem sektorju,« je na današnji novinarski konferenci GZS dejal Hribar Milič.

Ne glede na to, na zbornici pričakujejo oziroma zahtevajo, da se razpisi za volitve izpeljejo čimprej. Hribar Milič je zaključil: »Idealno bi bilo, če bi imeli volitve pred parlamentarnimi počitnicami, da bi v času počitnic oblikovali koalicijo in bi nova vlada v jeseni že začela z delom. Ne podpiramo tega, da bi z nekimi manevri imeli volitve šele jeseni. To bi bila škoda in po nepotrebnem bi izgubljali čas.«