Janković pričakuje še dva poslanca

Po naših informacijah o možnosti vrnitve v vrste PS razmišljata Saša Kos in Jože Velikonja.

Objavljeno
06. maj 2014 23.48
Kongres PS
Anže Božič, notranja politika
Anže Božič, notranja politika
Ljubljana – V poslanski skupini Pozitivne Slovenije je po izvolitvi Zorana Jankovića za starega novega predsednika stranke in razkolu stranke na dvoje ostalo enajst poslancev. Njihovo poslansko skupino bo odslej vodil Jožef Kavtičnik, poleg njega pa so v stranki ostali še Melita Župevc, Tina Komel, Stanko Stepišnik, Barbar Žgajner, Renata Brunskole, Janja Klasinc, Alenka Bikar, Alenka Osterman, Lejla Hercegovac in Branko Ficko.

Zagotavljajo, da sami po odstopu premierke Alenke Bratušek ne bodo predlagali novega mandatarja, pač pa bodo do konca mandata podpirali projekte, ki bodo v duhu njihovega programa Slovenija 2020. »Iz naših vrst nismo nikogar nagnali, tisti, ki so odšli, imajo pravico ustanoviti lastno stranko. Naša vrata pa ostajajo odprta tudi za tiste, ki menijo, da so naredili prehiter korak,« je Jožef Kavtičnik komentiral odhod dela poslancev.

Zvečer je Zoran Janković sklical neformalno srečanje vodstva in lokalnih odborov stranke, ki so ustanovitelju izrekli podporo pri nadaljnjem vodenju stranke. Po sestanku je ljubljanski župan presenetil z napovedjo, da pričakuje vrnitev dveh poslancev, ki sta sicer po kongresu stranke zapustila vrste PS. Kdo konkretno in kdaj, ni razkril. Po naših neuradnih informacijah o tej možnosti razmišljata Jože Velikonja in Saša Kos.