Janša: Demonstracije združile leve in desne ekstremiste  

Predsednik DZ Gregor Virant meni, da demonstracije nimajo političnih ozadij.

Objavljeno
02. december 2012 10.22
Posodobljeno
02. december 2012 10.26
SLO-ŠENTILJ_ VOLITVE 02122012- JANEZ JANSA IN URSKA BACOVNIK
Brane Piano, Celje, Mo. Z., delo.si
Brane Piano, Celje, Mo. Z., delo.si
Šentilj pri Velenju - Desnica je po izgredih na protestih v Ljubljani omenjala levičarske skrajneže, levica pa desničarske skrajne skupine. Predsednik vlade Janez Janša je po oddaji glasu na današnjih predsedniških volitvah ubral srednjo pot: policiste so napadli združeni levi in desni skrajneži.

Svoj glas je predsednik vlade s soprogo oddal na volišču v Šentilju. Zatem je komentiral petkov protest v Ljubljani. »Na teh demonstracijah je bilo veliko ekstremov, levih in desnih. Videli smo skrajno desne simbole, pa tudi skrajno leve, teh in tovrstnih vzklikov je bilo celo več. Tudi gesla, ki smo jih slišali proti vladi in proti EU so očitno združila ekstremiste z obeh polov,« je povedal Janša.

Virant: Za demonstracijami ne vidim političnih ozadij

Predsednik DZ Gregor Virant proteste razume kot izraz iskrenega ogorčenja in razočaranja ljudi nad stanjem v politiki, sodstvu in nedelovanju pravne države. Po pisanju STA obžaluje, da so se pridružili tudi izgredniki, vendar za demonstracijami ne vidi političnih ozadij, je na Dobu pri Domžalah dejal predsednik DZ Gregor Virant.

Ker je takorekoč neposredno v živo spremljal potek dogodkov na Trgu republike, gledal je namreč z okna v DZ, je izrekel spoštovanje in zahvalo policiji, ki je po njegovem zelo dobro opravila svoje delo. »Policija ima dovolj pooblastil, da take izgrede prepreči, jih zaustavi in tudi kršitelje privede pred roko pravice. V številnih primerih se je to tudi zgodilo in ljudje bodo odgovarjali za svoje početje,« je prepričan Virant.