Janševe »velike dileme« glede »pošiljke iz hiše korupcije« 

Janša je v DZ poudaril, da je bilo proti njemu doslej sproženih več kot sto postopkov, vsi pa so na neki instanci padli.

Objavljeno
16. april 2015 13.37
Janez Janša z Odborom 2014 in podporniki, ki so ga pričakali pred sodiščem. Uistavno sodišče je namreč do dokončne odločitve zadržalo prestajanje kazni. Ljubljana, Slovenija 12.decembra 2014.
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA

Ljubljana − Predsednik SDS Janez Janša je povedal, da mu pošta specializiranega državnega tožilstva z vabilom na narok glede finančne preiskave ni bila vročena.

»Imam velike dileme, ali sprejeti okuženo pošiljko, ki prihaja iz hiše korupcije,« je pojasnil. Po informacijah STA naj bi Janši vabilo dostavili v pisarno.

Janša je v DZ poudaril, da je bilo proti njemu doslej sproženih več kot sto postopkov, vsi pa so na neki instanci padli. »Tako kot bo padla Patria in kot bo padla tudi ta finančna preiskava,« je zatrdil.

Poudaril je tudi, da se finančna preiskava nadaljuje s pravdnim, in ne s kazenskim postopkom. V njem državo zastopa pravobranilstvo, poteka pa po postopku, »ki je zelo specifičen. Gre za inkvizicijska pravila. Tam moraš dokazati, da nisi čarovnica,« je pojasnil.

Glede poročanja, da se je odkrilo pol milijona evrov premoženja nepojasnjenega izvora, pa je Janša poudaril, da celotno premoženje njegove družine ni v tem trenutku vredno pol toliko.