Kdo bo novi direktor uprave MOL?

MOL bo za zdaj še vodil dosedanji direktor Butina. Janković zavrnil ugibanja, da na občini služba že čaka Matejo Duhovnik.

Objavljeno
19. julij 2012 07.34
Posodobljeno
19. julij 2012 10.00
Ljubljanski magistrat
K. V., Delo.si
K. V., Delo.si
Ljubljana - Mestno upravo Mestne občine Ljubljana (MOL) bo zaenkrat še vodil dosedanji direktor Vasja Butina, saj postopek izbire novega direktorja ali direktorice še ni zaključen. Župan Zoran Janković je za STA pojasnil, da ni nič nenavadnega, da novega direktorja še niso potrdili. Obenem je zavrnil ugibanja, da naj bi Matejo Duhovnik na MOL čakala služba, dodaja STA.

Kot so pojasnili na MOL, bo Butina opravljal naloge vršilca dolžnosti direktorja mestne uprave do imenovanja novega direktorja oziroma direktorice, vendar največ šest mesecev. Janković je povedal, da pritožb glede natečaja niso prejeli. Na MOL so sicer sredi junija povedali, da je natečajna komisija županu že predlagala v izbiro kandidata oziroma kandidatko. Takrat so dejali tudi, da bodo pogodbo o zaposlitvi, v kolikor ne bo pritožb, sklenili v roku dveh mesecev.

Na natečaj za direktorja uprave se je prijavila tudi direktorica Javnega stanovanjskega sklada (JSS) MOL Jožka Hegler, ki je na začetku julija povedala, da je bil sicer že izdan sklep o izboru, a ta še ni dokončen. Prav Heglerjeva naj bi bila sicer najbolj verjetna kandidatka za vodstvo mestne uprave.

Janković je ob odkritju kipa umirajočega talca v sredo zavrnil ugibanja, da naj bi nekdanjo predsednico uprave Darsa Matejo Duhovnik na MOL čakala služba. Kot pa je v sredo poročal spletni portal Požareport, naj bi Duhovnikovo čakale tri ponudbe, in sicer bi lahko bila direktorica javnega podjetja Žale, direktorica Javnega holdinga Ljubljana ali direktorica JSS MOL.

Po besedah Jankovića vsa vodilna delovna mesta oddajo z razpisi, zato jih dobijo tisti, ki imajo ustrezne kvalifikacije. »Direktorica Javnega holdinga Ljubljana Zdenka Grozde je ena najboljših v državi in ima mandat. Dokler bom jaz tu, bo ona na svojem mestu. Tudi Žale imajo svojega direktorja, sklad pa tudi,« je pojasnil.